Vic passa el relleu del congrés Europorc a Lleida

El mercat europeu i el futur de la producció porcina, alguns dels temes tractats.

per Redacció Osona.com, 31 de març de 2012 a les 10:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous a la tarda es va cloure la 11a edició del Congrés Europorc, concentrada en un sol dia, i es va passar el relleu a la ciutat de Lleida que l’organitzarà l’any vinent. En total hi han participat 240 persones.

La jornada va començar amb la ponència de “l’Evolució del mercat europeu per a carn de porc en el context d’un mercat global canviant", a càrrec de Miguel Garcia Navarro, cap del sector de carn  de la  Unitat de Produccions Animals de la DG Agricultura. Va continuar amb el veterinari vigatà Xavier de Paz, que va parlar del “ futur de la producció porcina en granges petites i mitjanes”. La jornada que tancava el matí va fer referència al “ disseny i costos d’adaptació de granges”, a càrrec d’Òscar David Garcia, enginyer i consultor.


A la tarda, tancava la jornada el mediàtic Josef Ajram, que va despertar molta expectació. La seva xerrada “On és el límit?“ va crear molt d’interès. Va ser una ponència diferent,  sense res a veure en el món porcí, però si de motivació i superació per aconseguir objectius marcats.

La regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic ), Montserrat Rovira,  va destacar la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya, així com també d’Unnim, i va agrair també a tots els col·laboradors i patrocinadors que han fet possible sumar sinèrgies per afrontar un congrés en temps de crisi sense que la qualitat de les ponències quedés afectada.


El congrés Europorc ha estat un punt de trobada per a tot el sector. A partir del proper any canvia de model, es potencia i passa a ser biennal, gràcies a l’acord arribat amb Lleida.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació