La ruta «comercial» dels sindicats provoca petits aldarulls a Vic

En algunes grans superfícies, com el Carrefour o Mercadona de Vic, s’han viscut moments de tensió i han hagut d’actuar els Mossos d’Esquadra. El regidor de Seguretat, però, assegura que no s'han produït incidents importants.

Pere Pratdesaba
29 de març del 2012
Una clienta del Lidl encarant-se a grup de piquets que ha entrat al supermercat.
Una clienta del Lidl encarant-se a grup de piquets que ha entrat al supermercat. | Adrià Costa
Una clienta del Lidl encarant-se a un grup de piquets que ha entrat al supermercat. Foto: Adrià Costa

La vaga a Osona s’està escalfant al llarg del matí. A primera hora ja hi ha hagut alguns estira-i-arronses entre els piquets informatius i els Mossos d’Esquadra als polígons industrials. Com a incidents remarcables, cal destacar que alguns membres dels sindicats han tallat la C-17 a Gurb, entre les 5 i les 6 del matí, amb una cremada de pneumàtics, i a Malla, unes hores més tard. A hores d'ara, el trànsit ja esta normalitzat a tot arreu.

Els moments més tensos s’han viscut a les grans superfícies. Als volts de les 10, els piquets s’han traslladat a les zones comercials de Vic i Manlleu. Al Carrefour i al Mercadona de Vic, per exemple, hi ha hagut empentes i crits i s’han abaixat les portes, fins i tot amb alguns clients a dins. Finalment, han hagut d’intervenir els Mossos d’Esquadra. Els piquets també han visitat altres centres com el Decathlon, Lidl o McDonalds, on informaven els treballadors i els instaven a fer vaga. La majoria d’establiments han optat per tancar les portes, al menys fins que han marxat els sindicalistes.

Tot i això, el regidor de Convivència i Seguretat de l'Ajuntament de Vic, Joan Ballana, ha assegurat que la jornada havia transcorregut amb força normalitat i sense cap incident greu, només alguns de "puntuals" en algun establiment i alguna rotonda on s'havia col·lapsat el trànsit.  També s'ha referit a "gambirotades" en alguns comerços, que no ha vinculat als piquets sindicals, en relació a alguns panys que han aparegut plens de silicona.

Des de primera hora del matí, els sindicats han desplegat uns dos-cents delegats en diferents piquets informatius a les entrades dels polígons principals de Vic, Manlleu, Torelló i Centelles. Alguns d’ells ja van instal·lar-se ahir a la nit a les empreses que feien torn de nit, com Tarradellas, Pascual o La Cambra. A totes elles, segons ha informat el secretari general de CCOO, Miguel Sánchez, no s’ha treballat i només ha entrat el personal de serveis mínims. Als polígons, a part dels piquets informatius, a primera hora del matí, hi havia molt poca activitat.


Els Mossos d'Esquadra, a les portes de Carrefour. Foto: Adrià Costa