El rebut de la llum puja entre un 5 i un 7%

A partir de l'1 d'abril, anuncia el ministre Soria.

Nació Digital
27 de març del 2012
576_1323350729llum
576_1323350729llum


El rebut de la llum pujarà entre un 5 i un 7% a partir de l'1 d'abril per a més de 20 milions de llars i petites empreses d'arreu de l'Estat espanyol, clients que en la seva gran majoria tenen contractada la tarifa elèctrica d'últim recurs (TUR).

El ministre espanyol d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, així ho ha anunciat avui en una entrevista a Antena 3, en què ha justificat que mesura "ve imposada" per l'auto del Tribunal Suprem espanyol (TS) que obliga a repercutir en la tarifa elèctrica el fet d'haver superat el límit anual de generació de dèficit de tarifa, fixat en 1.500 milions d'euros.

Segons Soria, si el consumidor final hagués de ser l'únic que suportés l'acompliment dictat per l'auto judicial, el rebut podria arribar a pujar un 40%, extrem que ha descartat perquè "els consumidors no poden suportat tota la càrrega del desajust que hi ha entre els ingressos i les despeses del sistema elèctric". Per compensar-ho, assegura que els operadors del sector elèctric i els comptes públics també assumiran una part de la pujada.