Les mobilitzacions contra la reforma laboral arrenquen a mig gas

La manifestació de suport a la vaga general a Vic reuneix només unes 200 persones, tot i ser convocada pels dos sindicats majoritaris i sis partits.

Redacció Osona.com
26 de març del 2012
La pancarta que encapçalava la manifestació de dissabte a Vic.
La pancarta que encapçalava la manifestació de dissabte a Vic. | Xevi Mas
La pancarta que encapçalava la manifestació de dissabte a Vic. Foto: Xevi Mas

La primera manifestació a Vic de suport a la vaga general del proper dijous, dia 29 de març, i contra la reforma laboral aplicada pel govern espanyol va tenir un seguiment molt minse. La protesta del passat dissabte va reunir a penes unes 200 persones. Una afluència molt baixa, més si tenim en compte que estava convocada per la plataforma Osona en defensa dels drets socials i laborals , formada per entitats, associacions de veïns, associacions culturals, AMPA, partits polítics i sindicats de la comarca d’Osona.

A la manifestació, hi van assistir els secretaris generals a Catalunya dels dos sindicats majoritaris, Joan Carles Gallego (CCOO) i Josep M. Àlvarez (UGT). També s'hi van poder veure representants comarcals sindicals i dels partits que donaven suport a la protesta: SI, PSC, ERC, CUP, ICV i EUiA. Entre aquests, va destacar la presència de Marta Rovira, secretària general d’ERC.

La manifestació va començar a les 11 del matí a la Rambla Hospital, va continuar pel Portalet i va finalitzar a la plaça de l’Estudiant, on es van fer diversos parlaments i es va llegir el manifest de la plataforma. La protesta estava encapçalada per una gran pancarta, on es podia llegir “En defensa dels drets socials i laborals. #Osona29M VAGA GENERAL”.

Les mobilitzacions convocades per la plataforma continuaran el mateix dia de la vaga, el 29 de març, on hi ha convocada una segona manifestació a la capital d’Osona, a la 1 del migdia. En aquest cas, començarà a la plaça de l’Estació i acabarà a la cruïlla del passeig amb el carrer Verdaguer.

Els secretaris generals de Catalunya de CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep M. Àlvarez, van participar a la protesta. Al seu costat, Marta Rovira, secretària general d'ERC. Foto: Lurdes López
Arxivat a