La Diputació avança 455.300 euros a l'Ajuntament de Vic

La subvenció garantirà l’execució dels projectes de la incubadora tecnològica al Parc del Coneixement i la Innovació i el VIT-empresa.

Redacció Osona.com
23 de març del 2012
El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, i també responsable de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Alberto Fernández Díaz, ha signat l'avançament de la subvenció de 455.300 euros per garantir l'execució dels projectes que està portant a terme l'Ajuntament de Vic per fomentar l'economia del coneixement, la innovació i el desenvolupament empresarial.

Aquests dos projectes, que són la incubadora tecnològica al Parc del Coneixement i la Innovació de Vic i el VIT-empresa, estan finançats en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), un 25% per l'Ajuntament de Vic i un 25% per la Diputació de Barcelona, percentatge que s'avança.

La Diputació de Barcelona ja va anunciar el passat novembre l'avançament de 7,46 milions d'euros per a 49 actuacions que propiciaran la transformació del model productiu actual, fent-lo més competitiu, i fomentaran la creació de nova activitat empresarial i ocupació basada en la nova economia.

Davant les dificultats financeres que estan patint molts ens beneficiaris en l'actual marc de crisi econòmica, la Diputació de Barcelona, juntament amb el Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, va acordar el novembre modificar la convocatòria dels ajuts per avançar l'import de la subvenció corresponent a la Diputació de Barcelona. Aquestes subvencions, tal com estipulen les bases que les regulen, es fan efectives un cop les despeses del projecte són executades, pagades i certificades, un procés que es pot dilatar aproximadament entre sis mesos, en el cas de la subvenció de la Diputació, i 18 mesos, en el cas de la subvenció FEDER, des de la presentació de la despesa pagada.

Amb aquesta mesura, la Diputació de Barcelona vol evitar que la situació econòmica  posi en perill o faci endarrerir l'execució dels projectes. Aquests 49 projectes, seleccionats en base a criteris de qualitat, impacte supramunicipal, solidesa i innovació, suposen una inversió agregada de 30 milions d'euros a la província de Barcelona.

El requisit per accedir a l'avançament de la subvenció és que l'ens beneficiari hagi compromès almenys un 20% de la despesa elegible aprovada del projecte, d'acord amb el pressupost aprovat per cada operació.
Arxivat a