Vic restaurarà la coberta i les façanes de la catedral

L'actuació tindrà un cost de 518.000 euros, que seran finançats pel Ministerio de Educación, Cultura i Deportes.

Redacció Osona.com
25 de març del 2012
Façana de la catedral de Vic.
Façana de la catedral de Vic. | Adrià Costa
Façana de la catedral de Vic., aquest divendres Foto: Adrià Costa

El Ministerio de Educación, Cultura i Deportes iniciarà després de Setmana Santa les obres de restauració de la capçalera de la catedral neoclàssica de Sant Pere de Vic. La intervenció, que té un pressupost de 518.766 euros i un termini d'execució de 12 mesos, se centrarà en les façanes i les cobertes de la girola. A més, també es restaurarà l'exterior dels espais annexes de la sagristia dels Canonges i l'edifici dels Beneficiats. Segons ha informat el Ministeri, el deteriorament de la coberta de la capçalera ha originat filtracions a l'estructura de fusta i també està trencada una de les bigues de la coberta, de manera que la major part de l'estructura de la coberta està apuntalada en les zones de la girola i la sagristia.

L'Institut de Patrimoni Cultural d'Espanya (IPCE) farà el desmuntatge de les cobertes de la girola i dels espais contigus per substituir l'estructura antiga per una altra de fusta de pi. A més, es col·locaran les teules amb una barrera impermeable i es protegiran amb peces de zinc les zones de les cobertes més dèbils davant de la humitat.

La façana es guarnirà amb morter tradicional, mentre que l'interior dels murs de la capçalera es revestirà amb estuc. A més, se substituiran les finestres per unes altres de fusta especial d'intempèrie.

En el marc del Pla Nacional de Catedrals, l'IPCE ha realitzat altres actuacions a la catedral de Vic des que va redactar el Pla Director de la infraestructura l'any 1998. Els anys 2000 i 2001 es va intervenir a la façana del temple i la major part de les cobertes es van restaurar entre l'any 2003 i 2007.
Arxivat a