L'Europorc desapareix i es fusiona amb el congrés del porcí de Lleida

Aquest és l’últim any que se celebra amb el format actual. En les properes edicions, passarà a tenir caràcter biennal i compartirà seu amb la capital del Segrià.

Redacció Osona.com
27 de març del 2012
576_1302765782_Adria_Costa_007_CONGRES_EUROPORC_VIC_2011_Josep_Maria_Cervera
576_1302765782_Adria_Costa_007_CONGRES_EUROPORC_VIC_2011_Josep_Maria_Cervera | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa  
 
Enguany, el congrés de l’Europorc passa a tenir només un dia i també se celebrarà per segon any consecutiu dins el Mercat del Ram, concretament el dijous dia 29 al Sucre (auditori Marià Vila d’Abadal). L’Europorc comptarà amb quatre ponències de molt interès relacionades amb el sector porcí que aniran a càrrec de Miquel Garcia, Xavier de Paz, Óscar David Garcia i Josef Ajram, un ponent mediàtic que donarà la seva visió global de l’economia. L’eix central de les conferències serà la necessitat de les explotacions agràries d’adaptar-se a les necessitats del mercat.

Aquest és el darrer any que se celebra l’Europorc amb aquest format, tal com va anunciar Jordi Font (foto, a la dreta), cap del Servei Agrari d’Unnim, en la roda de premsa de presentació del Mercat del Ram. Els organitzadors del congrés (Unnim, la Cambra de Comerç, l’Ajuntament de Vic i el Departament d’Agricultura) han decidit fusionar l’Europorc amb el congrés que també se celebra anualment a Lleida i convertir-lo en un congrés porcí català. Aquest nou certamen, que encara no té nom, se celebraria un any a cada una de les dues seus, Vic i Lleida. Per tant, a la capital d’Osona tindria caràcter biennal i coincidiria també amb el Mercat del Ram.

La decisió es basa en raons estrictament econòmiques. Es tracta de reduir despeses i evitar les duplicitats.

Pel que fa a l’any que Vic no acolliria l’Europorc, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat de celebrar l’Eurovacum, que també tindria caràcter biennal. De totes maneres, el futur d’aquest congrés adreçat al sector vacum encara no està clar i continuen les converses.

Programa d’actes de l’Europorc




-----------------------
Galeries de fotos:
-Europorc 2011
-Eurovacum 2010
-Europorc 2010
- Europorc 2009

Eduard Palma, en una ponència de l'Eurovacum 2008. Foto: Adrià Costa
Arxivat a