La Volta Ciclista a Catalunya trepitja Osona d'esquitllada

La cursa va passar aquest dilluns per sota el Montseny. Dissabte, els ciclistes tornaran a tocar la comarca, a Oristà.

Redacció Osona.com
20 de març del 2012
Els ciclistes ahir a Coll de Ravell.
Els ciclistes ahir a Coll de Ravell. | Anna Sala
El gran grup, aquest dimecres, arribant a Planoles. Foto: Adrià Costa

La 92a edició de la Volta Ciclista a Catalunya va arrencar aquest dilluns amb una etapa que va incloure el primer port de primera de la cursa, el Coll Formic, a mig recorregut. Després de passar pel Maresme, la Selva i el Vallès Oriental, la cursa va saltar a Osona, on va trepitjar els pobles de El Brull, Seva i Viladrau. Els ciclistes van pujar fins a Coll de Ravell i llavors van tornar a entrar al Maresme. L’etapa va acabar on havia començat, a Calella.

En total, l’etapa tenia 139 quilòmetres. El guanyador va ser l’italià Michael Albasini , que es va convertir així en el primer líder de la Volta a Catalunya 2012.

La Volta tornarà a Osona durant la sisena etapa , el proper dissabte, entre Sant Fruitós del Bages i Badalona. Els ciclistes passaran d’esquitllada per la comarca als volts d’un quart de 3 de la tarda. A Sant Feliu Sasserra hi ha instal·lat un port de tercera categoria, on els corredors arribaran des de la B-431 procedent d’Avinyó. Llavors, la cursa girarà cap a la dreta per la B-433 fins a Oristà. L’etapa continuarà cap a Moià, Castellterçol i Sant Feliu de Codines.

L'itinerari de la Volta d'aquest any donarà joc a diversos candidats i equips, tots d'origen i característiques ben diferents. La lluita per la general es preveu tan intensa i equilibrada que en les dues primeres jornades totes les escapades seran declarades d'alt risc. El número u a les apostes és Alejandro Valverde (Movistar), que admet que l'estil de les etapes el beneficia especialment. El seu rival principal havia de ser Bradley Wiggins, però l'equip Sky arriba a Catalunya amb només sis corredors, la qual cosa és un problema a l'hora d'enfrontar-se a potències com el Radio Shack de Schleck, Machado i Fuglsang.