The Santperencs, a la final mundial de la First Lego League gràcies a Gas Natural

L’empresa anuncia en directe a RAC1 que subvencionarà el viatge dels nois de Sant Pere de Torelló, recollint la petició que estava fent un dels seus pares al mateix programa.

Redacció Osona.com
19 de març del 2012
Els membres del grup The Santperencs.
Els membres del grup The Santperencs. | Web municipal de Sant Pere de Torelló
Gas Natural finançarà els 9.500 euros que el  grup The Santperencs, format per quatre estudiants de Sant Pere de Torelló, necessita per anar a participar a la final mundial de la First Lego League, que se celebrarà ben aviat als Estats Units. L’empresa ha anunciat la seva donació aquest matí al programa “El mon a RAC1”, de Jordi Basté, quan el pare d’un dels nois ha fet una crida en directe per tal de trobar suport econòmic.

The Santperencs esta format pels joves Daniel Mateo, Bernat Jiménez, Marc Famada i Tomas Sydor, que tenen entre 12 i 16 anys. L’equip va guanyar fa uns dies, per segon any consecutiu, la final de la First Lego League, que es va disputar a Pamplona. Aquest concurs, de caràcter internacional, promou la cultura científica i la innovació en escolars d’entre 10 i 16 anys. Els nois han de resoldre un seguit de problemes reals mitjançant la construcció i programació de robots. Amb la seva victòria, els nois es van guanyar el dret de participar a la final mundial dels Estats Units.

L’any passat, The Santperencs ja es va desplaçar als Estats Units, on va acabar en 10a posició. Per finançar el viatge, van recórrer al sorteig de paneres i a algunes subvencions d’entitats públiques. Aquest any, però, la situació és més crítica i no han trobat finançament. Necessitaven 9.500 euros per al viatge i les despeses de desplaçament del material. Tot apuntava que no podrien concursar a la final.

La situació, però, ha canviat a partir d’aquest matí, quan la notícia ha sortit publicada a La Vanguardia. Jordi Basté se n’ha fet ressò al seu programa de ràdio i ha entrevistat en Carlos Mateo, un dels pares. Automàticament, alguns lectors a títol personal han trucat al programa per fer petites aportacions. La sorpresa ha estat quan s’ha rebut la ràpida trucada de Gas Natural, que ha anunciat que es feia càrrec de tot el finançament, 9.500 euros. El pare s’ha posat en plorar en directe.

Tall de veu del programa de RAC1