L'Ajuntament de Seva portarà Palmarola a l'Oficina Antifrau

El nou equip de govern ha detectat possibles irregularitats en els mandats de l’anterior alcalde.

Redacció Osona.com
16 de març del 2012
Josep Palmarola.
Josep Palmarola. | Adrià Costa
L’Ajuntament de Seva presentarà a l’Oficina Antifrau de Catalunya un informe amb possibles irregularitats de Josep Palmarola, durant els 32 anys que va exercir com alcalde de la població. Ho va anunciar l’actual alcalde, Eric Vila, en el ple celebrat el passat dilluns. Un ple on, precisament, Palmarola va renunciar a la seva acta de regidor.

L’Ajuntament no veu clars alguns dels comptes de les anteriors legislatures. Així, portarà a l’Oficina Antifrau temes com el pagament en negre o de despeses injustificades personals de Palmarola, la duplicitat de factures, beneficis en l’entramat d’empreses familiars o fins i tot la participació en societats interposades, com l’empresa que explota la pedrera del municipi que hauria proporcionat “importants dividends” a Palmarola, segons va explicar Vila a Osona.com.

En el ple, Palmarola no va contestar cap de les acusacions, va assegurar que sempre havia actuat dins la legalitat i es va remetre a la feina feta durant aquests anys.

Tot i la contundència de les possibles irregularitats, Vila diu que l’actual equip de govern no acusa ningú. “Nosaltres només recollim una informació i la traslladem a Antifrau. No és feina nostra decidir si s’ha actuat bé o malament”, apunta.

Tot una vida a l’Ajuntament

Josep Palmarola (CiU) ha estat durant 32 anys l’alcalde de la població. En les passades eleccions municipals, tot i guanyar va passar a l’oposició. CiU, va obtenir cinc regidors i un 46% dels vots escrutats, però va haver de renunciar a l’equip de govern perquè els altres grups (UM, PM-IS i la CUP), amb sis regidors en total, van arribar a un pacte per a la legislatura que deixava fora els convergents.

Dilluns es va fer oficial la seva renúncia al càrrec de regidor. Plega perquè no vol ser obstacle en la relació entre l’equip de govern i CiU.

La regidora que el substituirà serà Gemma Serra, que anava la número 7 a la candidatura de CiU, com a independent (el número 6, Jordi Tobau, també ha renunciat).