El Govern estudia fer pagar per accedir als parcs naturals

El Parc del Montseny, una les possibles zones afectades.

B.F. / ND
15 de març del 2012
Pont de les cabres, al Parc Natural del Montseny.
Pont de les cabres, al Parc Natural del Montseny. | CCEN, Viladrau
Pont de les cabres, al Parc Natural del Montseny. Foto: CCEN, Viladrau

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha explicat avui que la Generalitat està estudiant la possibilitat que s'hagi de pagar per accedir als parcs i espais naturals del país , en tant que aquests ofereixen tot un seguit de serveis als visitants: "Si vostè va als parcs dels Estats Units o del Canadà, vostè paga per uns serveis que li presta el parc", ha exemplificat. Entre aquests parcs naturals, hi ha el del Montseny.

En una entrevista a COMRàdio, Pelegrí ha explicat que voldria que hi hagués una "assumpció del cost econòmic que poden tenir els serveis que es prestin en determinats llocs públics especialment vinculats als parcs i als espais naturals". Preguntat per més detalls, ha respost: "Vostè té un alberg en un parc. Quant paga? Zero. Té unes despeses aquest parc per aquest alberg? I qui les assumeix? Vostè, aquell senyor, aquell altre?"

"Quan va a fer ràfting, oi que paga? Oi que quan va a un lloc i necessita una cosa, oi que paga per aquest servei? Doncs si vol un servei, pagui", ha reflexionat.