Uriel Bertran demana el cessament immediat de Xavier Solà

Una vintena de persones es concentra davant la seu de CDC a Vic convocades per SI.

Redacció
10 de març del 2012
Uriel Bertran, han exigit a la justícia que actuï amb celeritat i sigui implacable amb els casos de corrupció que afecten a l'àmbit de l'administració pública.
Uriel Bertran, han exigit a la justícia que actuï amb celeritat i sigui implacable amb els casos de corrupció que afecten a l'àmbit de l'administració pública. | Adrià Costa
Una vintena de persones han respost a la crida de concentrar-se davant la seu de CDC a Vic. Foto: Adrià Costa.


Foto: Adrià Costa

Foto: Adrià Costa


El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha demanat aquest divendres el cessament "immediat" del número dos del Departament de Cultura, Xavier Solà, per les acusacions per cobraments presumptament irregulars d'una empresa que ell dirigia a l'ACM.

Segons Bertran, "no es poden barrejar les activitats polítiques i públiques amb les investigacions per presumptes casos de corrupció". "Cal deixar que la justícia actuï amb completa llibertat", ha afegit. Uriel Bertran ha fet aquestes declaracions durant una concentració "contra la corrupció", convocada per Joves per la Independència, que ha reunit una vintena de persones davant la seu de CDC Osona a Vic.


Comunicat de premsa de SCI

Desenes d'independentistes han respost a la crida feta per Joves per la Independència de concentrar-se aquesta tarda a les 18h davant la seu de Convergència Democràtica de Catalunya a Vic per protestar pels casos de corrupció que esquitxen la plana major de Convergència a la comarca d'Osona.

Els manifestants han denunciat els presumptes casos de corrupció que afecten, entre d'altres, Josep Maria Matas i Xavier Solà, que estarien implicats en presumptes delictes de malbaratament de fons públics servint-se de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), l'entitat municipalista de l'òrbita convergent.

Els concentrats, entre els quals hi havia el diputat al Parlament i secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, han exigit a la justícia que actuï amb celeritat i sigui implacable amb els casos de corrupció que afecten l'àmbit de l'administració pública.

Uriel Bertran ha declarat que "Solidaritat és un partit independentista que porta incorporat al seu ADN la regeneració democràtica, la transparència i la lluita contra la corrupció”. “És per això que aquesta lluita és i seguirà sent prioritària per part de Solidaritat”, ha indicat el secretari general de SI.

Uriel Bertran també ha reclamat que "s'arribi fins al final en les investigacions relacionades amb aquests dirigents de Convergència de la comarca d'Osona que estan ara sota sospita”, i ha lamentat que “a dia d'avui l'ACM segueix practicant la llei del silenci i no s'hagi pronunciat en cap sentit sobre les greus irregularitats que anem coneixent a diari mitjançant la premsa”.

Finalment, el diputat independentista ha recordat el compromís de SI en la lluita contra la corrupció “vam denunciar el Cas Motxilles de la Diputació i gràcies a la nostra denúncia a la Fiscalia Superior de Catalunya ara s'estan investigant aquelles pràctiques que la mateixa Diputació va reconèixer com il·legals”. “No ens aturarà res en la lluita contra la corrupció” ha avisat Bertran.