Els alcaldes reclamen a Red Eléctrica que desmantelli la línia Vic-Juià

Jordi Serra assumeix el càrrec de president del Consell d’Alcaldes, en la segona sessió d’aquesta legislatura.

per Redacció Osona.com , 8 de març de 2012 a les 12:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Jordi Serra ha pres possessió la presidència del Consell d'Alcaldes d'Osona. Foto: Adrià Costa

El Consell d’Alcaldes d’Osona (CAO) va celebrar aquest dimecres una sessió extraordinària, la segona d’aquesta legislatura. El ple va aprovar per unanimitat , a instàncies de l’Ajuntament de Folgueroles, exigir a Red Eléctrica Española l’immediat desmantellament de la línia Vic-Juià al seu pas pels termes de Folgueroles i Vilanova de Sau. Igualment es demana a la Direcció General d’Energia de la Generalitat de Catalunya perquè obligui a la companyia elèctrica a executar aquest desmantellament, complint els compromisos que el govern havia contret amb els alcaldes d’Osona.


En l’apartat de nomenaments, Jordi Serra, alcalde de Roda de Ter, va ser nomenat president del CAO. Pel que fa a les vicepresidències, hi va haver una variació respecte als noms que s’havien proposat. Carles Baronet, en nom del grup dels independents, va refusar el càrrec de vicepresident quart perquè va dir que, segons el nombre d’alcaldies, li corresponia la vicepresidència segona. Jordi Serra, ja com a president, va replicar que s’havien proposat en aquest ordre ja que el reglament que regeix el CAO especifica que l’ordre de les vicepresidències es determina en funció del nombre d’escons de cada grup polític en el Consell Comarcal.

Com que Baronet va seguir en la seva posició, Sebastià Riera, alcalde de Santa Maria de Corcó, que havia estat nomenat per la vicepresidència cinquena, va assumir la quarta i la cinquena va quedar vacant. La resta de vicepresidències van quedar com estava previst: Joan Roca, alcalde de Gurb, com a vicepresident primer; Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes, com a vicepresident segon; i Joan Sadurní, alcalde de Sant Vicenç de Torelló, com a vicepresident tercer.


Joan Roca i Jordi Serra conversant, moments abans de començar el Consell d'Alcaldes. Foto: Adrià Costa
 
En aquesta mateixa sessió es va sotmetre a votació el Programa d’Actuació Comarcal (PAC) el qual ha de substituir el que va aprovar el ple del Consell Comarcal en data 26 de juny de 2008. El text estableix els serveis, les activitats i les obres que s’han de dur a terme, de manera que a la pràctica esdevé el full de ruta per als propers quatre anys. Dels 37 alcaldes presents, hi van haver 34 vots afirmatius i tres  abstencions.

Jordi Serra, com a responsable de l’Àrea de Serveis Socials al Consell Comarcal, va dir que en aquesta legislatura era prioritari potenciar els serveis socials a la comarca. Amb aquest objectiu, s’han iniciat converses amb els alcaldes de la comarca per unificar criteris i recursos i abastar el màxim nombre de persones. En l’actualitat hi ha tres àrees bàsiques (més de 20.000 habitants) a la comarca, la del Consell Comarcal, Vic i Manlleu, i és possible que properament n’hi hagi una altra, la Mancomunitat la Plana.

La consellera delegada d’Ensenyament del Consell Comarcal d’Osona, Mercè Puntí, va explicar que la Diputació de Barcelona, de manera puntual i extraordinària, ha posat en marxa un programa extra de finançament pel transport escolar no obligatori (TENO), que fins ara subvencionava la Generalitat, per tal de garantir-ne el servei. De cara al proper curs, s’aprova el copagament, que es començarà per establir una taxa o preu públic per als alumnes de batxillerat i/o ensenyament no obligatori (1,5 euros pels dos transports diaris). La majoria de Consells Comarcals ja fa temps que apliquen aquest copagament en aquest transport no obligatori.

En el torn de precs i preguntes, diversos alcaldes van treure el tema de les multes posades en el tram en obres de l’Eix transversal a Gurb. Joan Roca, president del Consell Comarcal i alcalde de Gurb, va dir que ja s’havia posat en contacte amb la Direcció General de Trànsit per demanar explicacions per aquest tema i que està pendent de la decisió que es prengui des d’aquest ens.

Jordi Serra, vicepresident 2n del Consell Comarcal i alcalde de Roda de Ter, ha pres possessió del càrrec de president del Consell d’Alcaldes. Foto: Adrià Costa

 

Participació