La incombustible Vella Dixieland aterra a Calldetenes

Redacció Osona.com
07 de març del 2012
L'orquestra de jazz La Vella Dixieland presentarà el proper dissabte 10 de març (22:00 h) a l'Auditori Teatre de Calldetenes el seu darrer treball, "Cooking" (Discmedi, 2011). El disc va sortir a la llum la passada tardor a la sala Luz de Gas de Barcelona, dins el marc del 43è Festival Internacional de Jazz.

Aquest és el 10è disc de l'orquestra, fundada l'any 1980 i amb més dues mil actuacions a l'esquena. "Cooking" inclou els temes: Joan Bounce, I Just Can't Get New Orleans Off My Mind, Flight Of The Foo Birds, There'll Be Hot Time In The Old Town, I Ain't Got Nothing But The Blues, Swing Brother Swing, Robbin's Nest, Le Marchand De Poissons, You Are My Sunshine, Permit Me To Introduce You To Yourself, The Masquerade Is Over, Tornant A Recordar i Sing On.

La Vella Dixieland és un cas inèdit dins del panorama musical d'aquest país. Fundat l'any 1980, el grup va formar-se com una reunió d'amics per tocar la música que més els hi agradava: el jazz clàssic. Des d'aleshores ha tingut una progressió constant: es va professionalitzar l'any 1981, ha enregistrat vuit discos, ha participat en els millors festivals de jazz del món i ha col•laborat amb nombrosos grups de tot el país, com Els Pets, Bars, Lax'n & Busto, Los Rebeldes, Gatos Locos, El Tricicle, Comediants, Boni&Caroli, etc.

Durant aquests 32 anys, el grup ha participat en nombrosos festivals en tot el país compartint escenari amb artistes com Leroy Jones, Mònica Green, Kathy Autrey, Michele McCain, Josep M. Farràs, Big Mama, la Coral Sant Jordi, La Locomotora Negra, Txell Sust, Laura Simó, Marian Barahona...

Més informació, des del web municipal