Els afectats pel radar a l'Eix pressionen l'Administració

Els conductors multats a Gurb s'uneixen en un Facebook per expressar les seves queixes, buscar assessorament legal i reclamar que es retirin les sancions.

Pere Pratdesaba
05 de març del 2012
576_1331045818_Adri_Costa_MG_9282_multa_radar_C-25_Gurb_2012
576_1331045818_Adri_Costa_MG_9282_multa_radar_C-25_Gurb_2012 | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

El nombre de c onductors multats pel radar fix de la C-25 a Gurb (km 180,5) no para de créixer. Els afectats s’han unit en un Facebook , on ja gairebé arriben als dos-cents, per expressar les seves queixes, buscar assessorament legal i pressionar l’Administració per tal que retiri les denúncies.

De moment, ja han contactat amb l’alcalde de Gurb i president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, diversos regidors de Manlleu, el RACC i alguns mitjans de comunicació d’abast nacional. També han posat un mail ([email protected]) a disposició dels afectats per fer recompte del total de persones implicades i el nombre de denúncies posades.

El Servei Català de Trànsit, que és qui gestiona el radar, no ha volgut fer públic el nombre de multes posades, tal com li ha demanat Osona.com en diverses ocasions. A més, un portaveu de la institució no ha donat massa importància a la situació i diu que aquest problema és habitual quan hi ha un canvi de normativa.  “Els conductors triguen un temps a adaptar-se a un nou límit de velocitat. No hi ha més”, apunten des de Trànsit.

Recordem que la  campanya massiva de sancions es va iniciar el 25 de gener i s’ha allargat prop d’un mes (ara hi ha una banda rugosa que impedeix que els vehicles vagin a gaire velocitat). Aquest tram sempre havia estat limitat a 80 km/h i el radar saltava quan un vehicle passava dels 100 km/h. De cop i volta, i a causa de les obres, es va baixar la limitació a 60 km/h i el radar es va començar a disparar a partir dels 80 km/h.

Els conductors, molts d’ells habituals, no es van adonar de la reducció i van començar a sobrepassar de manera reiterada el límit establert. Al cap d’unes setmanes, han anat arribant una multa rere l’altre, amb la mateixa fotografia del vehicle enxampat pel radar però amb distinta data. Molts afectats estan reben dues, tres o fins i tot vuit denúncies en pocs dies. Els carters de diverses poblacions properes, com Roda de Ter o Centelles, expliquen que estan repartint denúncies per dotzenes (totes van certificades). La majoria de sancions estan qualificades com a “falta greu” i pugen 100 euros.

Respon l'enquesta d'Osona.com sobre el radar

Més informació del cas


Aneu al Facebook dels afectats



Foto: Adrià Costa