El Museu de l'Esquerda dedica el cicle de xerrades a l'arqueologia catalana

Les conferències desgranaran els aspectes més importants de tres projectes singulars.

Redacció Osona.com
01 de març del 2012
A partir d’aquest dissabte, dia 3 de març, comença un nou cicle de conferències organitzat pel Museu de l'Esquerda de Roda de Ter. La primera xerrada ser “Les tombes reials del monestir de Santes Creus” i anirà a càrrec de Marina Miquel (coordinadora del projecte i cap de l'Àrea de Gestió de Monuments del Museu d'Història de Catalunya, que és la institució que ha liderat el projecte) i de Carme Subiranas (directora arqueològica del projecte).

Seguirà una presentació sobre “El Temple d'August de Tarragona”, a càrrec de la Dra. Isabel Rodà, directora de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, el dia 10 de març.

La darrera conferència, el dia 17 de març, tractarà sobre “El paper de l'arqueologia en la redescoberta de la Cartoixa d'Escaladei”, a càrrec de l'arqueòleg Josep M. Vila, director de l'excavació.

Totes les conferències es faran a les 7 del vespre, a la Sala Polivalent de la Biblioteca Bac de Roda (c. Bac de Roda, 1bis, de Roda de Ter).

Per cloure el cicle, el dia 18 de març es visitarà el castell de Montsoriu a Sant Feliu de Buixalleu i les sales del Museu de la Gabella d'Arbúcies que expliquen el castell. La visita anirà a càrrec de Jordi Tura i Joaquim Mateu, directors de les excavacions. Per fer la visita caldrà inscriure's prèviament al Museu Arqueològic de l'Esquerda (tel. 93 854 02 71).

Cartell del cicle de conferències

Arxivat a