ICV-EUiA de Vic demana a l'Ajuntament que expliqui un conveni amb l'ACM

El diari El País publica avui unes presumptes irregularitats en una promoció d’habitatges a la Serra de Senferm.

Redacció Osona.com
01 de març del 2012
ICV-EUiA de Vic ha demanat l'equip de govern que faci públic el conveni de col•laboració entre la societat Impulsvic SL i la Fundació Municipal d'Habitatge Públic de Catalunya de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que van signar l'any 2009, per tal de desenvolupar una promoció de pisos a la Serra de Senferm. Els ecosocialistes, en una nota de premsa, reclamen que es clarifiquin les condicions en les quals l'Ajuntament va vendre els terrenys a aquesta fundació.

La demanda sorgeix després de l’article publicat avui al diari El País, on s’insinuen unes possibles irregularitats de l’empresa Promocu, que va signar un acord amb l’Ajuntament de Vic i l’ACM per gestionar la venda d’aquest pisos. L’empresa hauria facturat més de 50.000 euros durant els primers mesos de 2010. Dos dels socis d’aquesta empresa eren Josep Maria Matas, secretari general de l’ACM, i Xavier Solà, director de la fundació i regidor d’Urbanisme de Vic. El mateix Solà ha negat al rotatiu que hi hagué irregularitats.

Els ecosocialistes també exigeixen a l'alcalde de Vic que convoqui una junta extraordinària d'Impulsvic per tal de donar explicacions i, si cal, iniciï una auditoria externa per aclarir els fets. Si es confirmessin les irregularitats, ICV-EUiA reclama que es traslladi el cas a Fiscalia.