El Govern prepara una nova emissió de «bons patriòtics»

Sortiran el mes d'abril.

Nació Digital
27 de febrer del 2012
Ja s'han col·locat el 75% d'aquesta nova emissió de bons.
Ja s'han col·locat el 75% d'aquesta nova emissió de bons. | ACN
Publicitat corresponent als bons emesos l'any passat.

El Govern de la Generalitat prepara una nova emissió de bons per a particulars per a l'abril, els coneguts com a "bons patriòtics", que serviran per cobrir el venciment de l'emissió de l'any passat, que és d'uns 2.000 milions d'euros. Però aquesta vegada l'emissió serà més alta, i amb venciments a més d'un any, per assegurar-se més finançament, segons que ha explicat el secretari d'Economia, Albert Carreras, a Catalunya Informació.

"Creiem que tindrem accés a un volum de permisos d'endeutament considerable, que ens permetrà fer una emissió minorista més ambiciosa", ha assegurat. Així, "no s'haurà de quedar demanda insatisfeta", com havia passat fins ara en les dues emissions que ja ha fet la Generalitat.

El Govern entén aquests bons com la millor manera d'alliberar-se del tancament dels mercats, motiu pel qual intentaran "col·locar tot allò que la demanda estigui disposada a donar".

Interès del 4,75% i del 5,25%

L'emissió de bons de l'any passat tenia dos trams: un per un període d'un any, amb un interès del 4,75%, i un altre a dos anys, amb una rendibilitat del 5,25%. El mínim per cada sol·licitud va ser de 1.000 euros, mentre que el màxim va ser de dos milions.