El patrimoni cultural i natural de Gurb té 273 elements

La Diputació lliura el mapa al consistori osonenc.

Redacció Osona.com
22 de febrer del 2012
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament el mapa del patrimoni cultural i natural del terme municipal de Gurb. En total, consta de 273 elements.

El mapa s'ha elaborat gràcies a un conveni entre la Diputació i l'Ajuntament. Del total d'elements inventariats, un  82% correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts i elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil). La resta del repertori inclou un 4% de patrimoni moble (col•leccions, objectes i elements urbans); un 7%, documental (fons documentals i d'imatges); un 4%, immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals); i un 3%, natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

La realització de Mapes del Patrimoni Cultural Local  té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi concret i la seva valoració. Això permet que les corporacions locals tinguin un coneixement global del patrimoni del seu terme municipal i puguin establir mesures per a la seva protecció i conservació així com planificar-ne la rendibilització social.

Actualment hi ha 109 municipis on ja s'ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural i 11 més estan en procés de realització.

Consulteu el mapa del patrimoni de Gurb