PIMEC explicarà als petits empresaris osonencs com accedir al finançament

La delegació de la Catalunya Central de la patronal ha organitzat una jornada a Vic.

Redacció Osona.com
19 de febrer del 2012
PIMEC Catalunya Central realitzarà el proper dimarts 21 de febrer a Vic la jornada “La pime i el finançament, un vincle possible?”, una trobada per empresaris que tindrà lloc de 9 a 11h a l’Associació d’Instal•ladors de la Comarca d’Osona (AICO), al Parc d’Activitats Econòmiques (c/ Valls, 11). El Departament de Finançament i Estratègia de PIMEC ofereix a les pimes de la zona l’oportunitat de conèixer com accedir al finançament, i com buscar solucions davant una conjuntura econòmica actual complexa.  

PIMEC és la patronal que representa les micro, petites i mitjanes empreses i els autònoms de Catalunya. Neix de la fusió de les patronal PIMEC i SEFES (1997), que uneixen els seus esforços per crear una Confederació patronal única, forta i representativa. Representa totes les pimes de Catalunya i compta amb socis individuals i amb més de 300 socis col•lectius, com gremis i associacions empresarials.

La inauguració de l’acte anirà a càrrec del president de PIMEC Catalunya Central, Esteve Pintó, acompanyat del president d’AICO i vicepresident de la patronal al territori, Xavier Capdevila. El director del Departament de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC, Fran de la Torre, serà l’encarregat de dirigir la jornada juntament amb Albert Clavera, membre de la xarxa de consultors financers de la patronal, i que actua a la zona de la Catalunya Central.

Aquesta acte respon a l’objectiu de donar a conèixer la diversitat de fonts de finançament que actualment són accessibles per a les pimes, així com tenir en compte quins són els requisits que cal complir i com les petites i mitjanes empreses s’hi poden adaptar. A més, es facilitarà a les empreses tota aquella informació disponible en relació a les línies de subvenció per millorar l’estratègia i la capacitat comercial, i per poder optimitzar la productivitat i els costos de l’empresa.

La jornada forma part del cicle de trobades “PIMEC en xarxa”, organitzat per PIMEC Catalunya Central, en què es vol que els empresaris tinguin un paper destacat i puguin exposar els problemes i incidències que tenen sobre cada tema que es plantegi. En aquesta trobada, Fran de la Torre tractarà l’accés al finançament com una realitat assolible i presentarà quines són les alternatives accessibles per a les pimes, mentre que Albert Clavera exposarà diversos casos i experiències de finançament, i com aplicar el pragmatisme a l’hora de finançar les petites i mitjanes empreses.  

Al voltant de 1.350 pimes de la Catalunya Central ja han rebut ajut a través de la xarxa d’assessors financers sèniors de PIMEC Catalunya Central, territori en què s’ha incidit, en especial, en el redimensionament d’estructura i la revisió d’escandalls i costos. La gran majoria de les accions realitzades per l’equip de la patronal han estat dirigides a la cerca de finançament i optimització de tresoreria.

El consell d’un expert davant aquestes situacions és de valorar, sent així la figura que actua de suport en la direcció general i realitza un treball de seguiment a través de fórmules combinades entre capital públic i privat. Des de PIMEC Catalunya Central s’incideix en la importància d’aquestes eines que fomenten la competitivitat i alhora fan créixer les pimes, tot assegurant la seva solidesa empresarial.
Arxivat a