La Diputació assumirà les obres del pont del Ter a Sant Quirze de Besora

El projecte té un pressupost de gairebé 1,5 milions d’euros. El vicepresident de l’entitat visita diverses poblacions d’Osona.

Redacció Osona.com
17 de febrer del 2012
Josep Llobet amb Joan Roca i Eudald Parcericas, aquest dijous al matí a l'ermita de Sant Sebastià.
Josep Llobet amb Joan Roca i Eudald Parcericas, aquest dijous al matí a l'ermita de Sant Sebastià. | Josep M. Costa
Josep Llobet amb Joan Roca i Eudald Parcericas, aquest dijous al matí a l'ermita de Sant Sebastià. Foto: Josep M. Costa

El vicepresident tercer i diputat de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet, ha visitat aquest dijous diversos municipis de la comarca d'Osona per tal de conèixer l'estat d'alguns projectes d'infraestructures viàries en el quals participa la Diputació de Barcelona. Al matí, ha estat Vic, on s’ha reunit amb l’alcalde de la ciutat i el president del Consell Comarcal d’Osona, Gurb i Sant Quirze de Besora. A la tarda, ha estat el torn de Taradell i Tona.

Llobet ha anunciat que la Diputació de Barcelona assumirà les obres de l’eixamplament del pont de la carretera BV-5227 sobre el riu Ter, a Sant Quirze de Besora, que té un cost de 1.482.451 euros; i de dues travesseres urbanes de Vic, per valor de 510.000 euros.

Vic

Durant la trobada, Llobet i l'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, han tractat de l'acord pel traspàs a titularitat municipal de dos trams de travessera urbana de dues carreteres: la BV-4316, entre el pk 0 i el 0,780, en què l'Ajuntament sol•licita la realització d'obres de reurbanització amb un cost de 625.000 euros (390.000 euros anirien a càrrec de la Diputació de Barcelona); i la C-153, entre el pk 0 i el 9,200, en la qual l'Ajuntament demana la realització d'obres de reurbanització per un valor de 120.000 euros, que anirien íntegrament a càrrec de la Diputació de Barcelona. Josep Llobet ha afirmat que “un cop fets els estudis necessaris, confirmarem la participació tècnica i econòmica en aquestes actuacions, les obres de les quals podrien ser executades al llarg de l'any 2013”.

El diputat de Territori i Sostenibilitat ha anunciat la redacció del Pla de Camins de la ciutat de Vic, que amb un cost de 43.129 euros serà assumit en un 70% per la Diputació de Barcelona (30.190 euros) i un 30% (12.938 euros) per l'Ajuntament de Vic.

Consell Comarcal d'Osona

Josep Llobet ha mantingut una reunió al Consell Comarcal d'Osona amb el seu president, Joan Roca, i dos dels vicepresidents. Posteriorment, s'han desplaçat fins a l'ermita de Sant Sebastià de Santa Eulàlia de Riuprimer on han pogut comprovar sobre el terreny l’estat del camí.

Aquí, el vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona ha anunciat l'inici de la redacció del Pla Zonal de la comarca d'Osona per un import de 69.620 euros, que anirà a càrrec íntegrament de la Corporació.

Gurb

El diputat, acompanyat per l'alcalde de Gurb i president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Roca, ha visitat aquí les obres d'urbanització de l'antiga travessera urbana de la carretera BV-4601 (carretera de Sant Bartomeu), que amb un cost total de 3.268.726 euros ha rebut una subvenció, per part de la Diputació de Barcelona a través del Pla de Concertació 2007-2011, d'un crèdit de 1.770.000€.

Sant Quirze de Besora

A la visita a Sant Quirze de Besora el vicepresident tercer ha estat acompanyat per l'alcaldessa del municipi, Rosa Vestit. Els dos polítics han comentat el projecte constructiu d'eixamplament del pont de la carretera BV-5227 sobre el riu Ter que té un cost de 1.482.451 euros.

Llobet ha avançat que “la Diputació de Barcelona assumirà l'execució d'aquestes obres que s'iniciaran al llarg del primer trimestre de l'any 2013, a càrrec íntegrament de la Diputació de Barcelona”.

Taradell

A Taradell, Llobet ha anunciat la pròxima signatura d'un conveni que regularà el trànsit en un sol sentit de circulació del tram final de la travessera urbana de la carretera BV-5306, la qual cosa modificarà el sentit de circulació de diferents carrers del centre del nucli del poble. També ha avançat l'inici d'estudis per tal d'adaptar la urbanització d'un vial municipal al trànsit de pas de vehicles que actualment travessen el centre del municipi.

Aquestes obres i el canvi circulatori que possibiliten permetran l'acord de traspàs a l'Ajuntament, la titularitat de l'últim tram de la BV-5306, mitjançant un futur conveni.

Tona

Llobet ha parlat de la futura acceptació de la titularitat de les rotondes i el brancal  de connexió, construïts recentment per CEDINSA en el nus entre la carretera C-17 i la carretera BV-5303 de Tona a Balenyà, un cop les obres d'adaptació al trànsit de vianants siguin realitzades per la Generalitat de Catalunya per tal d'integrar-les en l'entorn urbà en què estan situades.

Josep Llobet amb Joan Roca i Eudald Parcerisas, aquest dijous al matí a l'ermita de Sant Sebastià. Foto: Josep M. Costa
Arxivat a