Jordi Cadellans protagonitza el darrer curt d'Oleguer Homs

Eduard Autonell i Marc Casanova acompanyen l’actor a “Aniversari”.

Redacció Osona.com
15 de febrer del 2012
Oleguer Homs, en un moment del rodatge.
Oleguer Homs, en un moment del rodatge. | Arnau Jaumira
 
Tràiler del curtmetratge

El barceloní Jordi Cadellans és la cara més coneguda d’”Aniversari”, el nou curtmetratge d’Oleguer Homs. L’actor interpreta actualment el paper d’en Lluís a la sèrie de TV3 “La Riera”. Abans, va participar en d’altres sèries conegudes, com “El Cor de la Ciutat”, “Un paso adelante”, “Aquí no hay quien viva”, “Hospital Central” o “Sin tetas no hay paraíso”.

Al  nou curt dirigit i escrit per Homs, Cadellans interpreta un dels papers principals, juntament amb el manlleuenc Marc Casanova i el torellonenc Eduard Autonell. El film forma part del màster en direcció cinematogràfica de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), que està cursant Homs.

El film es va rodar durant tres dies el passat desembre a Torelló i la colònia El Pelut, a Orís. En el darrer dia, a El Pelut, més d’una vintena de persones van prendre-hi part com a figurants. Juntament amb Homs, el vigatà Albert Saus, el torellonenc David Ceballos i el brasiler Amauri Salles han portat el timó del rodatge com a assistent de direcció, director de producció i director de fotografia respectivament. La gravació s’ha fet amb una càmera reflex fotogràfica Canon 5D per aconseguir un major desenfoc i obtenir millor qualitat d’imatge. L’estrena d’”Aniversari” està prevista per aquest març.

Oleguer Homs (Torelló, 1988) està llicenciat en comunicació audiovisual i aquest és el seu segon curtmetratge. Anteriorment, va dirigir Samuel Colt, estrenat el passat novembre.

La trama d’”Aniversari” gira al voltant d’un entorn apocalíptic després d’un canvi radical a finals del 2012. Un jove, en David (Eduard Autonell), es veu obligat a escollir entre dos aspirants a líders d'una comunitat de supervivents. En Gerard (Marc Casanova) aprofita la confusió post-apocalíptica per assumir el poder. Ara manté una gran rivalitat amb en Miquel (Jordi Cadellans), l’aspirant a líder a qui va derrocar i que busca venjança a través d’en David, el germà del líder a qui vol derrocar. Aquest haurà de triar entre en Gerard o en Miquel com a líder. En David, doncs, es troba davant la disjuntiva d’haver d’escollir entre dos monstres.

El repartiment compta amb set actors

Marc Casanova té una llarga experiència com a intèrpret en el món del teatre, publicitari i del curtmetratge. Ha participat al capítol pilot de la sèrie “Mala Sang” (Sergi Prat i Jair Domínguez – 2010) i a la telenovel•la “El Cor de la Ciutat” (TV3 – 2001-2010), dirigida per Esteve Rovira. En el món teatral, ha protagonitzat i participat als darrers grans muntatges de la companyia torellonenca Nou 69 Teatre, com el musical “Alguna cosa divertida va passar camí del fòrum” o la més recent “El Funeral”. El 2010 va crear la companyia teatral i musical La Nota Teatre juntament amb Toni Font i el març estrena la seva primera obra, “Records de Broadway”.

Eduard Autonell també s’ha forjat damunt els escenaris teatrals. Va debutar en el món del curtmetratge de la mà d’Homs a “Samuel Colt”. Des de llavors ha participat a dos curtmetratges més de l’ESCAC i a un anunci d’Orange que es retransmetrà durant l’Eurocopa de futbol de Polònia i Ucraïna. Autonell estudia interpretació a l'Institut del Teatre (ESAD) i ha aparegut al musical “Alguna cosa va passar camí del fòrum” i a les obres teatrals “C, el petit conte que encara no tenia nom” i “La dona de la teva vida”, a banda d’haver participat en els papers principals als Pastorets deTorelló.

L’actriu de Seva Ivette Callís ha participat en diversos curtmetratges, com “Samuel Colt”. En l’àmbit teatral ha aparegut a adaptacions de les obres “Testimoni de càrrec” i “Homes” de la companyia T de Teatre.

El manlleuenc Oriol Escalé, que estudia interpretació a l’ESAD, ha participat en multitud de representacions teatrals, on destaquen els seus papers a “Croades” (2011), “Rebels... de fugitius a herois” (2010) i “La mort dins una baralla de naips” (2010).

La mataronina Anaïs Pascual va ser presentadora i moderadora del programa “Sense aixecar la mà”, emès per TVMataró. Ha participat com a actriu als curtmetratges “Pollastre” i “Oval”, a més a més de la pel•lícula de terror “Ocho” (Xavier Miralles – 2011).

La lleidatana Judith Sacristán compta amb una dilatada carrera com a intèrpret teatral a Lleida. Darrerament ha actuat a l’obra de teatre “Hamletpro” (2006-2009) i ha protagonitzat el curtmetratge Día Roto (Isi Vila – 2011).

Oleguer Homs, en un moment del rodatge. Foto: Arnau Jaumira


Arxivat a