Felip Puig fa retirar les pancartes reivindicatives dels Mossos a Vic

El conseller al•lega que s’incompleix l’ordenança municipal. Els agents s’ho prenen amb ironia.

Redacció Osona.com
15 de febrer del 2012
Concentració de Mossos davant la comissaria.
Concentració de Mossos davant la comissaria. | Adrià Costa
Concentració de Mossos davant la comissaria. Foto: Adrià Costa

El passat diumenge, dia 5 de febrer, el conseller d’Interior Felip Puig va fer retirar les pancartes reivindicatives de l’exterior de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Vic. L’ordre es va activar després que la conselleria va rebre la queixa d’un ciutadà de Vic, al•legant que s’estava vulnerant l’ordenança municipal. Les pancartes s'inscriuen dins la mobilització general del cos en moltes comarques catalanes, on es vol expressar la disconformitat amb les retallades que ha fet efectives des de la Generalitat.

L’assemblea de Mossos de Vic, que aglutina els agents que donen suport a les reivindicacions, ha emès un comunicat on accepta que es facin complir les ordenances municipals. Tot i això, es fa tot un seguit de preguntes en to irònic, sobre l’ordre del conseller:

- Qui deu ser aquest ciutadà que fa que el conseller Puig es prengui les molèsties suficients com per donar una ordre com aquesta un diumenge que està nevant a Catalunya?

- Qui deu ser el ciutadà de Vic que coneix amb tanta precisió l’ordenança municipal de 24 d’abril de 2006?

- Farà el conseller que s’apliqui a tothom per igual aquesta ordenança?

- Per què el conseller Puig dona una ordre directament als comandaments de Mossos  per fer complir una ordenança municipal de Vic quan aquests no tenen competències per fer-ho?

- Va informar el conseller, abans de prendre cap decisió, a l’alcalde de Vic d’aquesta vulneració de l’ordenança, com a autoritat competent en el municipi per vetllar pel seu compliment?

- Vulnera l’ordenança la llibertat d’expressió?

Per tot plegat, l’assemblea de Mossos d’Esquadra de Vic suggereix que a partir d’avui “tots els ciutadans de Vic i comarca d’Osona disposin del telèfon del conseller i tinguin aquesta facilitat alhora de fer complir qualsevol tipus de normativa, ja sigui ordenança municipal, llei, decret llei o quina sigui, encara que sigui diumenge i estigui nevant”.
Arxivat a