Fotos: el Dijous Llarder torna a la plaça Major de Vic

La ciutat recupera la tradicional festa. A la carpa se serveixen entrepans i begudes durant tot el dia, tot a 2 euros.

per Redacció Osona.com, 15 de febrer de 2012 a les 20:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alumnes de l'Escola d'Hostaleria preparant les botifarres, aquest matí a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa

Vic recupera l’essència del Dijous Llarder i tornarà a celebrar els tradicionals actes de la diada festiva a la plaça Major, en una edició remodelada i en format popular, aquest dijous 16 de febrer. De moment, Osona Cuina ja ha començat a rostir aquest dimecres al vespre els dos porcs que se serviran durant el dinar d'aquest dijous, a peu dret. La jornada està organitzada pel col•lectiu Osona Cuina i compta amb el suport de l'Ajuntament de Vic, l’Escola d´Hostaleria d´Osona, Damm, Panadès Alemany i Salgot.


Recordem que, a causa de la crisi econòmica, Impevic va decidir canviar l’any passat el format tradicional de la festa, que es va substituir per una botifarrada popular a la plaça Major ( finalment, no es va celebrar a causa del mal temps ). Les activitats gastronòmiques de promoció del sector porcí es van traslladar al Mercat del Ram. 

Enguany, Osona Cuina recupera la tradicional rostida del porc. A més, des de les 9 del matí i fins a dos quarts de sis de la tarda, es podran degustar entrepans elaborats amb productes derivats del porc. També se serviran esmorzars, dinars i berenars. El Dijous Llarder es complementarà amb un sopar gastronòmic, també amb productes derivats del porc i la tòfona, al Serrat del Figaró de Taradell.


La roda de premsa de presentació es va celebrar fa uns dies a l’Eco Granja Salgot d’Aiguafreda. Hi van assistir membres del col•lectiu Osona Cuina, la regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Montse Rovira, i Valeri Salgot, responsables de Salgot.

PROGRAMA D’ACTES DEL DIJOUS LLARDER A VIC
16 de febrer

1. Festa popular a la plaça Major de Vic
Esmorzar, dinar i berenar amb entrepans de productes del porc

08.30h    Esmorzar popular
13.00h    Dinar, amb el porc rostit
17.30h    Finalització del servei d´entrepans

PROMOCIÓ POPULAR: "amb la cervesa et regalem el porc".
2€ beguda + entrepà

Activitats paral.leles:
-    Enlairement globus captiu Osona Cuina
-    Xaranga

2. Sopar gastronòmic de porc i tòfona

20.30h. El Serrat del Figaró. Taradell

Reserva prèvia a Osona Cuina: www.osonacuina.com, info@osonacuina.com, tl 938814314


Galeries de fotos:
- Dijous Llarder 2012
- Dijous Llarder 2010
- Dijous Llarder 2009
- Dijous Llarder 2008

Els porcs es van començar a rostir, aquest dimecres a la tarda, a la plaça Major Foto: Adrià Costa

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació