L'alcalde defensa la construcció d'una escola de l'Opus Dei a Tavèrnoles

El projecte, dos anys després de fer-se públic, segueix més viu que mai.

Redacció Osona.com
09 de febrer del 2012
La zona dels Plans de Can Riera on es vol ubicar el centre de l' Opus Dei.
La zona dels Plans de Can Riera on es vol ubicar el centre de l' Opus Dei. | Adrià Costa
La zona dels Plans de Can Riera on es vol ubicar el centre de l' Opus Dei. Foto: Adrià Costa

El projecte de construcció d’una escola vinculada a l’Opus Dei a Tavèrnoles continua més viu que mai, tal com ha confirmat a Osona.com el mateix alcalde, Carles Banús. La proposta ja fa un parell d’anys que està sobre la taula. L’Ajuntament i el grup de pares que estan interessats en impulsar el centre estan d’acord però la viabilitat de l’equipament passa, primer, per l’aprovació del POUM, en procés d’elaboració. Sembla que podria anar per llarg.

L’escola es vol construir als terrenys dels Plans de can Riera, propietat de l’Incasòl. El pla urbanístic que s’ha d’aprovar preveu un pla parcial per a la zona, que permetria canviar la qualificació de terreny rústic al d'equipaments. El procés és complex i, de moment, s’estan elaborant els informes preceptius.

Tot i remarcar que qui promou la possible construcció de l’escola és el propietari dels terrenys, o sigui, Incasòl, Banús reconeix que l’Ajuntament veuria amb bons ulls l’operació. L’alcalde considera que el poble se’n sortiria beneficiat des de diferents vessants. “Si es desenvolupés el pla parcial, el municipi rebria una part de la parcel•la i cobraria les corresponents llicències d’obres”, apunta Banús. A més, segons l’alcalde, el projecte aportaria més llocs de treball per al poble i la possibilitat d’utilitzar una part dels equipaments i infraestructures, com les comunicacions per Internet, instal•lacions, sales d’actes, transports...

El projecte ha dividit, ja des de la passada legislatura, els grups municipals. L’equip de govern (CiU), amb Banús al capdavant, i ERC, a l’oposició, que conformen majoria al consistori, no dubtarien en donar-hi el vist-i-plau si la iniciativa hagués de passar pel ple. No és el cas de l’altre grup a l’oposició, Tavèrnoles Actiu, que sempre s’ha mostrat contrari a l’escola.

“No és que no volem l’escola, és que no volem edificar res en aquesta zona”, explica Pep Garriga, portaveu de Tavèrnoles Actiu. “No estem d’acord amb aquest model de creixement. Volem preservar la nostra essència rural”, afegeix.

La zona dels Plans de Can Riera on es vol ubicar el centre de l' Opus Dei. Foto: Adrià Costa