La CUP de Montesquiu recull 68 kg de caques

Campanya contra l’incivisme dels propietaris dels gossos.

Redacció Osona.com
06 de febrer del 2012
Les caques dels gossos de Montesquiu.
Les caques dels gossos de Montesquiu. | CUP de Montesquiu
La brigada de neteja voluntària, que va convocar aquest diumenge la CUP de Montesquiu, va recollir un total de 68’300 kilos d’excrements de gos a la via pública de la població. La batuda va abastar tots els carrers del poble i algunes zones verdes, com la de la deixalleria, tot el passeig del riu, la zona del cementiri, els dos parcs infantils o la Font d’en Nando.

“Les pales, els rasclets, les caixes de cartró, les bosses, els guants de plàstic i sobretot una dosis elevada de bon humor han estat les eines i receptes bàsiques per deixar el poble lliure d’excrements”, expliquen des de la formació. A la iniciativa hi han participat una vintena de persones.

L’acció tenia com a objectiu recordar als propietaris dels gossos la seva responsabilitat a l’hora de no deixar que els seus animals defequin al mig de la via pública. També s’ha volgut donar un toc d’atenció a l’ajuntament, a qui es considera “corresponsable” del problema, pel seu “passotisme”.

En el marc de la mateixa campanya,  en el propers dies APM-CUP penjarà uns cartells recordant a les persones que tenen gossos l’obligació moral que tenen de recollir els excrements. A més, en el proper ple municipal es presentarà una moció proposant la instal•lació de pipicans, més papereres i la realització d’una campanya informativa i dissuasòria dirigida cap els propietaris d’animals.