ERC: «L'Ajuntament de Calldetenes ha donat un missatge fals i apocalíptic»

Els grup municipal d'ERC donen la seva versió dels comptes municipals, després de l’auditoria externa.

Redacció Osona.com
04 de febrer del 2012
Fa uns dies, l’Ajuntament de Calldetenes va presentar una auditoria externa dels comptes municipals, referents a l’exercici 2010. Els resultats ofereixen unes xifres preocupants: l'endeutament a curt termini és de 5.122.759,46 euros, és a dir, aquesta quantitat és la que s’hauria de pagar durant aquest any. Segons l’auditoria, aquests cinc milions i escaig provenen, sobretot, dels més de 3 milions d’euros de factures vençudes impagades i d’1,5 milions de quotes urbanístiques que no s’han cobrat i que ja s’haurien comptabilitzat com a ingressos.

La preocupació mostrada per l’actual consistori, encapçalat per Marc Verdaguer (CiU), contrasta amb la versió del grup municipal d’ERC, el grup que va governar a la passada legislatura, i que acaba de fer pública en una nota de premsa. El grup municipal d'ERC està format per l'anterior alcalde Jaume Mas, Joan Arumí i Jaume Parramon.

Els republicans consideren que el missatge que s’ha donat a partir de l’auditoria és “fals i apocalíptic” i només pretén espantar  a la gent. “El municipi ja té un salvador que ja preveu que ‘tirarem endavant’”, diu ERC a la nota, en clara al•lusió a l’alcalde. “Són xifres que poden espantar però que amb el pla d’austeritat ens en podem sortir”, afegeixen.

Segons el grup municipal d'ERC, el deute de l’Ajuntament és fruit de la manca de pagament de les quotes urbanístiques del Torrental i de les subvencions de la Generalitat. Per tant, la situació no és tan crítica, ja que un cop s’hagin cobrat aquestes quantitats es podrà efectuar “el pagament de la pràctica totalitat de les factures vençudes i no pagades”.

Nota de premsa del grup municipal d’ERC de Calldetenes (PDF)