SUD Energies Renovables multiplica per vuit la seva facturació en només un any

L'empresa, amb seu a Vic, tanca el 2011 amb un volum de negoci de 8 milions d’euros.

per Redacció Osona.com, 28 de gener de 2012 a les 19:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup SUD Energies Renovables, especialitzat en enginyeria, construcció i explotació d'energies renovables, ha tancat l'exercici 2011 amb un volum de negoci de 8 milions d'euros, vuit vegades més que la facturació de l'any anterior, quan va aconseguir un milió d'euros. La companyia, fundada el 2005 i amb seu a Vic, preveu superar aquesta xifra el 2012. Per a aquest exercici, SUD té projectes fotovoltaics contractats que sumen 2.500 quilowatts.

Dirigida per l'enginyer Alfred Puig, SUD Energies Renovables és la responsable d'una trentena de projectes d'instal•lacions solars fotovoltaiques, entre els quals destaca la instal•lació solar fotovoltaica en coberta amb estructura autoportable més gran d'Europa, situada al Centre Logístic d'Abacus Cooperativa, a Vilanova del Camí (Barcelona). Només aquesta instal•lació proporciona anualment a la xarxa elèctrica l'energia equivalent al consum elèctric domèstic de 700 llars.


SUD compta actualment amb una plantilla de 17 treballadors entre enginyers i arquitectes, i ha començat l'any 2012 amb dues noves incorporacions a l'àrea comercial. Després de poc més de cinc anys d'activitat, s'ha convertit en el primer grup a Europa en instal•lar el sistema d'estructura autoportable T10 de SunPower, fabricant del que SUD es va convertir en partner de referència.

Estratègia de diversificació


Per a l'any 2012, SUD ha apostat per la diversificació de les instal•lacions renovables, amb un fort pes de les calderes de biomassa, de les quals ja ha finalitzat un important projecte a l'hipermercat Esclat de Malla (810 quilowatts de potència).

També ha dut a terme el disseny d'elements urbans desenvolupats sota premisses d'adaptabilitat i eficiència energètica, com la pèrgola solar desenvolupada conjuntament amb Santa&Cole. Recentment, SUD Energies Renovables ha guanyat la licitació per a la instal•lació fotovoltaica a un edifici del cèntric barri del Raval de la capital catalana.


Sobre SUD Energies Renovables:

Especialitzat en el sector industrial, energètic i mediambiental, Sud Energies Renovables centra la seva activitat en els serveis integrals en el camp de l'enginyeria, construcció i explotació d'energies renovables. El grup d'empreses està format per l'enginyeria i seu del grup SUD Energies Renovables, l'empresa d'instal•lacions, control i manteniment InstalSud, la promotora de parcs solars fotovoltaics OnaSud Energia, i la promotora de plantes de gasificació de biomassa SudSues Energia.

Els seus tres socis majoritaris són els fundadors de l’empresa: Alfred Puig, Manel Romero i Núria Ferrer (esposa del soci fundador Enric Pareja, que va morir l’any passat). A l’empresa també hi té una participació significativa, tot i que no majoritària, l’empresa Ona Capital, propietat del grup Bon Preu i Fundició Benito Dúctil.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació