Xavier Ginesta publica un recull de cròniques de viatge

L’obra està vinculada a la seva recerca de doctorat.

Redacció Osona.com
22 de gener del 2012
El periodista i professor del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic (UVic), Xavier Ginesta, acaba de publicar “Viatjant per la realitat. Una reflexió sobre les cròniques de viatge”, amb Curbet Edicions, de Girona. Els pròlegs han estat d’Eugeni Giral (coordinador docent del Centre de Documentació Política Contemporània de la UAB) i Eusebi Coromina, professor titular de la UVic.

El llibre, que es presentarà el proper 2 de març al Temple Romà de Vic (7 de la tarda), té una doble intenció. En primer lloc, representa una aportació més a la bibliografia existent sobre els gèneres periodístics, ja que les diverses cròniques que formen el cos central de l’obra estan acompanyades d’una introducció metodològica i didàctica sobre les característiques i especificitats d’aquest gènere. En segon lloc, el llibre és una guia per aquells qui comencen una carrera acadèmica avui, ja que com bé explica en un dels dos pròlegs el professor i economista Eugeni Giral, l’obra serveix per comprovar la manera com els joves investigadors han de forjar la seva carrera acadèmica en un entorn universitari cada cop més competitiu i marcat per les demandes de les agències de qualitat.

Actualment, Xavier Ginesta és col•laborador i articulista d’El 9 Nou, El Punt Avui, El 9 Esportiu i Directe.cat, a la vegada que participa com a tertulià a "La Nit", de COM Ràdio, i al "De bat a bat", de El 9 TV. A més a més, és coordinador dels estudis de Periodisme de la UVic.
Arxivat a