JARC critica l'augment de la taxa dels escorxadors

Segons l’entitat, els ramaders rebran l’impacte i perdran competitivitat.

Redacció Osona.com
16 de gener del 2012
JARC (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya) denuncia que l’increment de les taxes de de l’escorxador aprovat per la Generalitat perjudicarà els ramaders catalans que seran qui en definitiva l’acabaran pagant. “Contràriament al que seria desitjable, els costos lligats al sacrifici, enlloc de repercutir en la cadena alimentària, es descomptaran al preu que es paga als ramaders pels seus animals”, diuen des de l’entitat.
 
“Des de JARC creiem que una vegada més se’ns perjudica amb una decisió que ben poc té a veure amb la nostra activitat, ja que de fet, una vegada engreixat l’animal aquest es porta a l’escorxador, per tant, a partir d’aquest moment els costos relacionats ja no han de caure sobre les costelles dels ramaders. Ni en forma de descomptes comercials emmascarats, ni en concepte de mermes o canvis en la qualitat”, afegeixen.
 
Per posar un exemple, en el cas del porcí, segons JARC, l’increment de la taxa suposaria uns 0,33 euros per persona i any si ho paga el consumidor, mentre que per a un ramader amb una granja de 500 mares (mitjana a Catalunya) el cost s’eleva a 4.400 euros anuals.

Un altre fet que denuncia l’entitat és que aquest increment només s’apliqui a Catalunya, la qual cosa significarà una pèrdua de competitivitat.