L'Atlàntida oferirà 56 espectacles en sis mesos

El cicle de Grans Concerts, La Oreja de Van Gogh i l'obra de teatre “Qui té por de Virgínia Wolf?”, grans atractius de la programació del proper semestre.

Redacció Osona.com
10 de gener del 2012
'Qui té pot de Virginia Wolf' farà tres representacions al Kursaal.
'Qui té pot de Virginia Wolf' farà tres representacions al Kursaal. | Promocional
Presentació de la programació de l'Atlàntida, aquest migdia. D'esquerra a dreta: Ramon Ferrer, Joan López i Lluís Vila d'Abadal. Foto: Albert Alemany

El Teatre Atlàntida de Vic ha presentat aquest migdia la programació de la segona temporada, de febrer a juliol de 2012. En total, es podran veure 56 espectacles (9,3 per mes), de tots els formats i per a públics molt diversos.  Joan López, regidor de Cultura, ha destacat la qualitat i la rigurositat de les propostes. L’equipament, en la seva primera temporada, ha tingut una mitjana d’ocupació de gairebé el 75%.

La temporada s’iniciarà el 5 de febrer amb “Operetta”, un espectacle còmic i operístic dirigit per Jordi Purtí. El darrer espectacle programat és el concert de l’Orquestra Simfònica Segle XXI, el 23 de juliol. Les entrades per a tots els muntatges es posaran a la venda al públic en general a partir del 23 de gener.

Sens dubte, el gran atractiu i l’aposta més “agosarada” d’aquest període, segons el cap de programació, Ramon Ferrer, seran els tres concerts que resten del cicle Grans Concerts 2011/2012 , Temporada Internacional de Música de Vic. El 26 de febrer l'Atlàntida acollirà el concert de Quartet Casals i el 18 de març Alexei Volodin portarà el seu piano a la sala Joaquim Maideu del teatre. El cicle es tancarà amb l'espectacle “Passió segons Sant Mateu” de Johann Sebastian Bach, interpretat pel cor i orquestra del Collegium Vocale Gent, dirigit per Philippe Herreweghe. Ferrer no ha dubtat en qualificar els tres concerts com alguns dels millors a nivell “europeu i mundial”.

En l’apartat musical, també destaquen alguns concerts de pop i rock. Joana Serrat, La Iaia, Sisa i Anna Roig i L'ombre de ton chien són algunes de les propostes per aquest primer semestre. El gran atractiu, però, serà el concert del grup La Oreja de Van Gogh, que portaran a l'escenari el seu nou disc “Cometas por el cielo” (11 de febrer). “És un grup d’ actualitat i amb una certa veterania que ens garanteix la qualitat”, ha remarcat Ferrer.

Lluís Vila d’Abadal, director de l’Atlàntida, ha apuntat que la programació tenia per objectiu ocupar totes les franges de públics possible. En aquest marc, destaca l’obra “Concha, Yo lo que quiero es bailar”, amb Concha Velasco i dirigida per Josep Maria Pou, i un espectacle de sarsuela.

Pel què fa al teatre, Ferrer ha recomanat l’obra “Qui té por de Virgína Woolf?”, amb una actuació “esplèndida” d’Emma Vilarasau i Pere Arquillué. Se’n faran dues representacions, el diumenge 25 de març. Altres propostes destacades són “30-40, Livingstone”, de Sergi López, i “Hedda Gabler” d'Henrik Ibsen, sota la direcció de David Selvas i protagonitzat per l'actriu Laia Marull. El teatre també oferirà un concert benèfic, que anirà a benefici de Càritas i a càrrec de l’Orfeó Català.

Aposta per Internet

Aquesta temporada s’ha abolit la venda d’entrades per telèfon, ja que suposava una despesa excessiva. En canvi, s’ha potenciat la venda per Internet (els bitllets tenien abans un recàrrec de 50 cèntims i ara tenen una bonificació per la mateixa quantitat). La venda a les guixetes funciona de la mateixa manera que fins ara.

La mesura forma part del pla de xoc per fer front a les retallades que vénen del sector públic. Pel que a l’Ajuntament de Vic, aquest 2012 aportarà 500.000 euros, 95.000 menys que l’any anterior. El patrocini d’empreses cobreix entre el 10 i el 15% del pressupost, segons ha assegurat Vila d’Abadal.

Tota la programació de l’Atlàntida




'Qui té pot de Virginia Wolf' farà dures representacions a l'Atlàntida. Foto: Promocional
Arxivat a