Torelló obre les portes de 54 habitatges amb protecció oficial

Els pisos es podran visitar dissabte i dimarts.

Redacció Osona.com
10 de gener del 2012
Aquest proper dissabte, 14 de gener, de les 10 del matí a les 2 del migdia, es farà jornada de portes obertes als 54 habitatges amb protecció oficial que hi ha en diverses promocions a Torelló. Dimarts vinent, dia 17, de les 3 a les 5 de la tarda, es repetirà la jornada de portes obertes. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya va obrir, el passat 19 de desembre i fins el 31 de gener, la convocatòria per adjudicar 54 pisos amb protecció oficial de lloguer a Torelló.

Les normes del procés ofereixen noves condicions –més favorables- per accedir als pisos, després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presentés el mes de setembre un Pla de xoc per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat. L’Institut Català del Sòl ha construït els habitatges i l’Agència els administra.

Les persones interessades en aquests pisos poden informar-se a l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Torelló i a l’Agència de l’Habitatge (www.agenciahabitatge.cat). Els pisos es troben distribuïts en diverses promocions construïdes al municipi.

A la promoció el Castell I, situada al carrer del Comte Borrell, hi ha 14 habitatges de dues habitacions que tenen una superfície entre 46,65 m2 i 56,87 m2. La renda mensual per aquests pisos és d’entre 177,18 i 215,99 euros.

A la promoció de la Creu, situada al carrer de Segimon Serrallonga, hi ha 15 pisos, dels quals n’hi ha sis de dues habitacions, que tenen una plaça d’aparcament vinculada, i nou d’un dormitori, sense plaça d’aparcament. La superfície és d’entre 40 m2 i 50 m2. El preu del lloguer mensual va de 151,92 a 229,90 euros, segons les dimensions i característiques de l’habitatge.

A la promoció de la Carrera, situada al Portal de la Carrera, hi ha 7 pisos, dos de dues habitacions i cinc d’un dormitori, en una superfície de 40,69 m2 a 51 m2. La renda mensual del lloguer és de 154,31 a 189,94 euros.

Les persones que esdenviguin adjudicatàries signaran un contracte de lloguer subjecte la Llei d’arrendaments urbans i la normativa d’habitatges amb protecció oficial.

Els  17 habitatges de la promoció el Castell II estan situats al carrer Progrés i n’hi ha de dos, tres i quatre dormitoris, tots amb plaça d’aparcament i traster vinculats. La superfície oscil•la entre 60,70 m2 i 84,55 m2 i el preu de la renda mensual va de 275,54 a 366,12 euros, segons les dimensions de l’habitatge. Hi ha un habitatge de dues habitacions que està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

També hi ha un únic habitatge situat a la promoció Torelló 8, ubicat al carrer  de Capsavila, que té 80,39 m2 i un lloguer mensual de 305,32 euros.

Les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
Arxivat a