El Teatre Centre de Manlleu tanca Nadal amb set plens

El primer trimestre de l'any, l'entitat organitza cursos teatrals amb actors de luxe.

Redacció Osona.com
09 de gener del 2012
Francesc Colomer i Jordi Pla, han debutat als Pastorets de Manlleu.
Francesc Colomer i Jordi Pla, han debutat als Pastorets de Manlleu. | Lurdes López
Francesc Colomer i Jordi Pla han debutat als Pastorets de Manlleu. Foto: Lurdes López

El Teatre Centre de Manlleu ha tancat el seu exercici nadalenc amb un gran èxit de públic. En total, s’han programat set funcions al Casal de Gràcia, cinc de Pastorets i dues de Golfa, les quals han registrat plens en totes les representacions. La gran afluència de públic ha obligat a fer una funció més de Pastorets i una més de Golfa, sobre les previsions inicials. En total, 1.200 persones han vist els Pastorets del Teatre Centre i prop de 500 la Golfa.

A banda d’aquesta massiva resposta del públic –tenint en compte, a més, que una representació de Pastorets i les dues de Golfa s’han fet en dies feiners-, s’acompanya del bon nivell qualitatiu dels Pastorets, tal com ho han valorat els espectadors funció rere funció. Aquest any, l’espectacle, dirigit per Laura Sitjà i Guillem Riera, ha comptat amb la novetat de la incorporació al repartiment dels joves i mediàtics actors manlleuencs, Jordi Pla i Francesc Colomer.

El Teatre Centre valora molt positivament l’èxit de les representacions nadalenques, fet que encoratja l’entitat a tirar endavant amb el seu projecte cultural de ciutat, malgrat la problemàtica de no disposar d’un espai propi i de les precarietats del teatre de Gràcia. A hores d’ara s’està enllestint una important oferta formativa per aquesta primavera i es comencen a perfilar projectes de propers muntatges.

Cursos de teatre amb professors de luxe

Entre aquestes propostes, el Teatre Centre de Manlleu, amb la col•laboració de l’Ajuntament, posa en marxa la seva oferta formativa per al primer trimestre d’aquest any. Per una banda, es faran cinc cursets adreçats a joves, alguns dels quals amb reputats professionals com els actors manlleuencs Xavier Boada i Ramon Villegas, i un curs específicament adreçat a infants.
 
Cronològicament, el primer curs serà el titulat “Entrenant la veritat” que serà impartit per Ramon Villegas, els dies 21 i 22 de gener, de dos quarts de 5 a les 7 de la tarda. El cap de setmana del 4 i 5 de febrer serà Xavier Boada l’encarregat de fer un curs de formació sobre “Creació d’un personatge”, en horaris de 4 de la tarda a 8 del vespre el dissabte, i de 10 del matí a 2 del migdia el diumenge. Aquests dos primers cursos es faran a la sala polivalent de Can Puget i tenen un preu de 20 euros (15 en el cas de socis de l’entitat).
 
Per altre cantó, l’entitat també prepara cursos de diferents matèries relacionades amb el teatre i les arts escèniques: “El teatre, una coreografia”, un curs d’iniciació a la dansa aplicada al teatre i al teatre musical, a càrrec d’Ariadna Roqué (11 de febrer, de 4 a 6 de la tarda); “Aprèn a utilitzar la veu”, el cant en la formació d’un actor, a càrrec de Joan Casas (10 de març, de 4 a 6 de la tarda); i un curs bàsic d’il•luminació teatral, impartit per Jordi Suriñach i Albert Caballeria (24 de març, de 4 de la tarda a 8 del vespre). Les inscripcions per a qualsevol d’aquests cursos ja estan obertes i es poden formalitzar al Quiosc de l’Assumpta, al carrer Vendrell, 31.
 
Pel que fa al curs infantil, es desenvoluparà a partir del 21 de gener, tots els dissabtes de dos quarts d’11 del matí a la 1 del migdia, al teatre Casal de Gràcia. Va adreçat a nens i nenes de 6 a 12 anys i està limitat a 35 places. Les inscripcions es faran el mateix 21 de gener al teatre, al preu de 40 euros (30 per als socis), tot i que es pot reservar plaça a través del correu electrònic [email protected]. El curs es desenvoluparà fins al mes de maig, quan s’estrenarà l’obra teatral infantil “Peter Pan”. L’objectiu del curs és aprendre teatre tot fent un obra. La proposta serà un projecte multidisciplinari, on a part d’actuar, els nens intervindran directament en la construcció de l’escenografia i la confecció del vestuari. Així podran descobrir que el teatre no només és actuar. Les sessions del curs seran els dies 21 i 28 de gener, 11, 18 i 25 de febrer, 10, 17, 24 i 31 de març, 14, 21, 28 d’abril i 5 i 12 de maig, a banda dels assajos previs a la funció prevista pel 20 de maig.
 

------------------------
Galeries de fotos dels Pastorets a Osona :

Nadal 2011-12
- Els Pastorets de Vic (Adrià Costa)
- Els Pastorets de Torelló (Lurdes López)
- Els Sants Pastorets de Roda (Joan Parera)
- Els Pastorets de Borgonyà (Xevi Mas)
- Els Pastorets de Manlleu (Lurdes López)
-Parelles lingüístiques:«Dos dimonis busquen autor» (Adrià Costa)
- Els Pastorets de l'Hospitalitat de Lourdes (Lurdes López)

Nadal 2010-11
- Els Pastorcills del Foment de Manlleu (Adrià Costa)
- Els Pastorets del centenari, Centelles (Lurdes López)
- Els Pastorets de Balenyà (Xevi Mas)
- Els Pastorets de Torelló (Adrià Costa)
- Els Pastorets de Calldetenes (Xevi Mas i Lurdes López)
-Els Pastorets de Sant Quirze de Besora (Gil Ayats)
- Els Pastorets de Vic (Adrià Costa)
- Els Pastorets de Manlleu (Xevi Mas i Lurdes López)
- Els Pastorets de Folgueroles (Adrià Costa)
- Els Pastorets del Centre de Normalització Lingüística d'Osona (X.Mas i L. López)
-Els Pastorets de Tona'78 Talia (Lurdes López)

Nadal 2009-10
- Els Pastorets de Sant Hipòlit de Voltregà (Adrià Costa)
- Els Pastorets de Calldetenes (Xevi Mas)
- Els Pastorets de La Inocentada de la Cia. La Palangana a Vic (Lurdes López)
- Els Pastorets de l'Orfeó Osonenc a Manlleu (Adrià Costa)
- Els Pastorets de Santa Eugènia de Berga (Adrià Costa)
- Els Pastorets de Torelló (Adrià Costa)
- Els Pastorets de Folgueroles (Adrià Costa)

Nadal 2008-09- Els Pastorets de St. Pere de Torelló (des del web de l'Ajuntament)
Arxivat a