Tercera marxa ciclista a la C-17

Els clubs ciclistes no es rendeixen i convoquen una nova protesta pel proper 15 de gener

Redacció
29 de desembre del 2011
Els ciclistes es tornaran a mobilitzar a la C-17.
Els ciclistes es tornaran a mobilitzar a la C-17. | Adrià Costa
Els ciclistes es tornaran a mobilitzar a la C-17. Foto: Adrià Costa

Els ciclistes no es rendeixen i ja han convocat una tercera marxa lenta per reclamar el dret de circular per la C-17. Una protesta que ja s'ha comunicat oficialment i que pot coincidir amb la primera trobada amb el director general de Carreteres, Jordi Follia, que ha emplaçat els clubs a trobar-se després de les festes nadalenques. Cal recordar que el 6 de novembre la marxa lenta va aplegar uns 200 ciclistes però el 4 de desembre -en plena setmana de semiaqüeducte de la Puríssima- van duplicar l'assistència amb més de 450 persones. La marxa del dia 15, de nou, sortirà de Borgonyà i recorrerà a pas de tortuga l'autovia fins a Ripoll i, després, es referà el camí.

La inauguració del desdoblament de la C-17 va suposar la prohibició de la circulació amb bicicleta. La mesura impossibilita als aficionats d'Osona fer les seves tradicionals sortides al Ripollès ja que per arribar-hi s'han de fer més de 100 km per les carreteres del Lluçanès.

Veient la situació creada, els diversos clubs ciclistes d'Osona i el Ripollès es van adreçar al Departament de Territori per tal de buscar una solució. La resposta de la Generalitat, feta per comunicació escrita, no va satisfet gens als practicants d'aquest esport. De fet, no se'ls hi proposa cap alternativa real ja que només se'ls va recordar les bondats de la nova autovia i els van recordar que a les dues comarques ja “disposen de rutes per practicar el ciclisme amb suficient seguretat”.

Tot i això, els clubs consideren que tenen la llei a favor ja que el Reglament general de circulació només prohibeix el pas de ciclistes per autovies quan existeixen itineraris alternatius, un fet que no passa entre Osona i el Ripollès. De fet, recorden que a bona part de les autovies de titularitat estatal, a diferència de les que són de la Generalitat, no hi ha cap problema per circular-hi.

Galeria de fotos 4 de desembre (Adrià Costa)

Galeria de fotos 6 de desembre (Adrià Costa)