Laia Jurado dimiteix de regidora de la CUP a Vic

S’acomiada de la ciutadania en una carta, on assegura que la seva renúncia es deu exclusivament a raons personals.

Redacció Osona.com
23 de desembre del 2011
576_1324651987_Adri_Costa_MG_1709_Laia_Jurado_Cup_Vic_2009
576_1324651987_Adri_Costa_MG_1709_Laia_Jurado_Cup_Vic_2009 | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

Laia Jurado, regidora de la Candidatura d'Unitat Popular a Vic, dimitirà el seu càrrec, tal com ha confirmat ella mateixa en una carta de comiat que ha enviat als vigatans (llegiu, a sota) i tal com ja va anunciar ahir Osona.com . Segons la missiva, Jurado vol deixar pas a noves generacions i dedicar-se de ple a la seva vida professional de docent. La regidora descarta que hi hagi enfrontaments en el si de la formació vigatana i assegura que la seva renúncia és exclusivament per raons personals.

Segons fonts properes al consell polític de la formació, en canvi, la tensió entre la cap de files de la CUP al consistori vigatà, Georgina Rieradevall, i Jurado hauria arribat a punts insostenibles fins que aquesta setmana ha esclatat, i ho ha fet en format de proposta de dimissió. Així Jurado deixaria el que seria el seu segon mandat set mesos després de començar-lo.
 
Segons les mateixes fonts, la gota que hauria fet vessar el got hauria estat la decisió adoptada per majoria aquesta setmana per l'assemblea permanent de Vic  d' abandonar els plens per tal d'evitar la votació de mocions del grup de Plataforma per Catalunya. Una mesura que no seria compartida per Jurado, més partidària de mostrar el rebuig exprés a les proposicions del grup de Josep Anglada. 

Aquesta és la segona legislatura que Laia Jurado està a l’Ajuntament de Vic. Els primers quatre anys va compartir escó amb Quim Soler, i va ser la portaveu del grup al consistori. En aquesta segona legislatura, va entrar com a número 2. La portaveu actual és Georgina Rieradevall, que anava de número 1 a la candidatura i que va ser escollida per l’assemblea local de la formació.

En principi, sembla que la podria substituir Alan Costa, que anava de número 3 a la llista de la CUP a les eleccions municipals (foto, a sota).

Aneu al bloc de Laia Jurado

 
------------------------
Carta de comiat als vigatans i vigatanes,

Ús escric aquesta per acomiadar-me de tots vosaltres com a regidora de l’Ajuntament de Vic. Ara, per mi, es tanca un cicle com a representant vostra a l’ajuntament, i n’inicio un altre, sense deixar de banda el meu treball des de qualsevol àmbit per la independència del nostre país.

Vull donar-vos les gràcies per la confiança que heu dipositat amb mi durant aquest anys. Ha estat un repte  poder portar la vostra veu i defensar els interessos ciutadans com a regidora de la CUP. Un repte que he assumit amb orgull. Hi ha haguts moments difícils i d’altres de molt satisfactoris, però sempre he intentat no perdre l’horitzó dels ideals de la CUP, sense deixar de banda els vostres com a vigatans i vigatanes. He defensat la ciutat, els barris i a les persones, dintre del camí cap a l’alliberament dels Països Catalans.

Però, com he dit a l’inici d’aquest escrit, ara toca deixar pas a altra gent, per part meva, seguir amb nous projectes. Sempre he dit que no sóc política, sinó que faig política, la meva vida professional és de docent i ara toca deixar la vida pública per poder dedicar-me íntegrament a l’ensenyament i a projectes de recerca pedagògica.
Aquests últims dies han sortit notícies d’enfrontaments polítics en el si de la CUP que diuen han estat el detonant de la meva renúncia al càrrec de regidora, la qual cosa vull desmentir d’una forma contundent. La CUP és un partit viu en el qual es debat qualsevol proposta, així que res de sectors enfrontats. La meva renúncia al càrrec és per causes personals i només per això.

Continuaré treballant en labors socials i per la independència, així que ens continuarem veient i trobant, perquè ja sabem que Vic, tot i que ha crescut molt, és com un poble en el que ens coneixem pràcticament tots.

Moltes gràcies per la confiança que m’heu donat. Fins sempre.

Visca Vic i visca els Països Catalans lliures.
Laia Jurado i Canadell

Laia Jurado, Georgina Rieradevall i Alan Costa, celebrant els resultats a Vic, la mateixa nit de les passades eleccions municipals. Foto: CUP Vic
Arxivat a