La Fira de la Tòfona consolida Centelles com a capital del preuat fong

El certamen, punt de trobada d'especialistes.

Redacció Osona.com
20 de desembre del 2011
Una de les parades de la Fira de la Tòfona de Centelles.
Una de les parades de la Fira de la Tòfona de Centelles. | Xevi Mas
Una de les parades de la Fira de la Tòfona de Centelles. Foto: Xevi Mas

Aquest cap de setmana, del 17 i 18 de desembre, ha tingut lloc a Centelles la quarta edició de la  Fira de la Tòfona, amb una cinquantena de parades. Durant aquests quatre anys el certamen s'ha consolidat i ha convertit la població en punt de trobada obligat d'especialistes i amants dels preuat fong. De fet, la fira té com a objectiu revitalitzar el tradicional mercat de la població i convertir-lo novament en un dels principals atractius de la població.

Tot el dissabte i el diumenge al matí (aquest dia coincidint amb el mercat setmanal) hi va haver un espai perfectament condicionat per a la instal•lació de parades de productes amb tòfona (tòfona fresca, incorporada a embotits, olis, etc.) i, com a complement, altres productes artesans (herbes aromàtiques, licors, formatges, etc.), on es podien adquirir productes de qualitat. Al llarg de tot el cap de setmana també hi havia programades activitats gastronòmiques, amb tallers de degustació. Hi han participat alguns cuiners de relleu, com Nandu Jubany.

A més de l’espai firal i venda de tòfones, que es va fer al passeig, i de les jornades més tècniques, la fira va oferir activitats lúdiques i festives complementàries, ubicades en el nucli antic de Centelles. Destaquen el tió solidari, els Pastorets o la ruta amb burricleta, entre d’altres propostes.

Programa d’actes


 

Galeries de fotos:
- 2011 (Xevi Mas)
- 2010 (Josep Maria Costa)
- 2009 (Xevi Mas)
- 2008 (Lurdes López)

Arxivat a