La Casagran d'Olost assoleix les quatre espigues

Divuit establiments de la comarca s'han adherit al sistema de categorització del turisme rural.

Redacció Osona.com
16 de desembre del 2011
Imatge de La Casagran d'Olost, l'única casa rural osonenca amb 4 espigues.
Imatge de La Casagran d'Olost, l'única casa rural osonenca amb 4 espigues. | http://www.agroturisme.llucanes.net/
Imatge de La Casagran d'Olost, l'única casa rural osonenca amb 4 espigues. Foto: http://www.agroturisme.llucanes.net/

Un establiment de turisme rural d’Osona ha estat reconegut amb el distintiu de quatre espigues per part de la Generalitat de Catalunya: la Casagran d’Olost. Juntament amb 17 cases més de la comarca, s'ha adherit al primer sistema de categorització del sector que s'ha posat en funcionament al nostre país. De moment, a tot al Principat hi ha nous 388 negocis (s'afegeixen als 88 del 2010) dividits en cinc categories tot i que cap ha assolit el nivell màxim (que a la pràctica ha esdevingut el de quatre espigues).

Pel que fa a les tres espigues, han assolit aquesta categoria cinc cases a la comarca d’Osona: el Mas El Segalàs de Viladrau, amb dos negocis (El Forn i la Pahisa); la Cabanya del Permanyer, de Sant Bartomeu del Grau; la Cirera, de Sant Boi de Lluçanès; i Mas Font Ranó, de Sant Agustí de Lluçanès.

En la categoria de dues espigues, hi ha 12 establiments: quatre a Sant Agustí de Lluçanès, el Codinach, amb tres negocis (La Casa Xica, Cal Masover i la Casa Nova), i Can Pau; tres a Olost, Cal Terriscó, el Teixell i el Molí de Reixach; dos a Alpens, Mas la Vall i Mas d’en Vilà; dos a Oristà, la Caseta del Coll del Arç, amb dos negocis (1 i 2); i Can Boix, de Seva.

A la comarca, no hi ha cap establiment amb una espiga.

L'acte de lliurament dels diplomes que acrediten la categoria turística es va fer aquest dijous a la Pedrera de Barcelona presidit per la directora general de Turisme, Marian Muro.

Més informació, des del web de la Generalitat