L'Ajuntament de Calldetenes s'empassa un bon gripau

Les obres del pavelló, projectat en època de bonança, han quedat parades per manca de diners. El consistori estudia noves fórmules per no haver de tornar les subvencions que ja estan gastades.

Redacció Osona.com
15 de desembre del 2011
576_1323852528_Adri_Costa_MG_8842_Obres_Pavell_Calldetenes_2011
576_1323852528_Adri_Costa_MG_8842_Obres_Pavell_Calldetenes_2011 | Adrià Costa
El pavelló de Calldetenes, el passat dimecres. Foto: Adrià Costa

El nou equip de govern de Calldetenes, format per CiU i PeM-CUP, ha heretat una greu situació econòmica de l’anterior legislatura. Quan van entrar al consistori, l’any passat, les dues formacions ja van alertar que havien trobat la caixa buida i plena de factures amb el termini de pagament vençut (més de 3 milions d’euros). A hores d’ara, encara s’han d’aclarir els comptes i des de la Diputació de Barcelona s’està elaborant un informe que podria fer-se públic en les properes setmanes.

Les conseqüències d’aquesta herència, però, van més enllà de la manca de liquiditat en el dia a dia. Els problemes s’acumulen a sobre la taula de l’alcalde Marc Verdaguer. El darrer, les obres del pavelló.

L’equipament té un pressupost de 4,5 milions d’euros, una xifra totalment desorbitada per a un municipi d'uns 2.300 habitants i amb un pressupost anual municipal de poc més de 5 milions d’euros. En aquests moments, se n’han executat gairebé 2 milions d’euros, però les obres estan parades perquè no hi ha els diners restants.

El tema té molt preocupat l’equip de govern de Calldetenes. El pavelló havia d’haver-se acabat l’octubre d’aquest any. La Diputació de Barcelona, que va concedir una subvenció de 800.000 euros, ha prorrogat el termini fins l’octubre del 2012. Si en aquesta data l’equipament no està acabat, l’Ajuntament haurà de tornar aquesta subvenció, que ja fa temps que té gastada.

El consistori està buscant solucions per sortir de tot aquest entrellat pervers. La primera opció passa per reformular el projecte de dalt a baix i seguir les recomanacions dels tècnics de la Diputació de Barcelona. “No tenim els diners per acabar-lo tal com es va projectar en un principi. Però l’acabarem. No farem un pavelló que estigui homologat perquè vingui a jugar el Barça, però serà útil per a la població”, assegura l’alcalde.

El nou projecte no està definit, però sembla que passaria per tapiar instal•lacions complementàries, com el bar i alguns locals i fer una instal·lació més austera. Tot i això, el pressupost per acabar el pavelló encara podria voltar el milió d’euros, un finançament que tampoc no està garantit. “La Diputació de Barcelona ha dit que ens ajudarà, però no ha aclarit ni com ni quan”, assegura Verdaguer.


Foto: Adrià Costa