La Fira de l'Avet d'Espinelves perd visitants però manté la xifra de vendes

Els organitzadors calculen que s'han venut un total de 2.800 arbres.

Redacció Osona.com
12 de desembre del 2011
Una de les parades de la fira.
Una de les parades de la fira. | Xevi Mas
Una de les parades de la fira. Foto: Xevi Mas

La setmana dels ponts no ha estat del tot positiva per a la Fira de l’Avet d’Espinelves. El petit municipi del Montseny va tancar ahir la 31a edició del certamen amb una xifra de visitants sensiblement inferior a les previsions i a la d’anys anteriors. La fira s’ha celebrat durant nou dies, del 3 a l’11 de desembre, i ha rebut un total de 75.000 persones, segons els organitzadors. Els dies de màxima afluència de públic han estat els dos festius que han caigut entre setmana: la Consitució i la Puríssima.

Tot i que les previsions de visitants no s’han complert, les vendes d’avets han estat pràcticament les mateixes que a l’any anterior, uns 2.800 exemplars. "Encara que de menor altura i preu més baix perquè, qui més qui menys, li afecta la mala situació econòmica que estem patim", ha explicat al diaridegirona.cat Jordi Geli, president del Patronat Municipal, responsable de l'organització. Malgrat tot, "no ens podem queixar perquè el balanç global ha estat molt positiu i Espinelves ha viscut nou dies de considerable moviment i animació", afegeix.

A més de les tradicionals parades d'arbres, els assistents a la Fira de l'Avet han pogut trobar una gran varietat de productes naturals i artesanals.  En aquest àmbit sí que s’ha notat més la crisi econòmica i els paradistes asseguren que han perdut vendes en relació a anys anteriors.

Els visitants també han pogut gaudir d'activitats paral•leles com exposicions, una mostra d’arts i oficis, espectacles teatrals al carrer i animació infantil, amb grups com Xarop de Canya, i grallers, entre d'altres propostes. Enguany hi havia instal•lades més de 80 parades, vuit de les quals eren d'avets de Nadal.

Més informació, des del web de la fira

Activitats programades






Galeries de fotos:

Fira de l'Avet, 2011

Fira de l'Avet, 2010

Fira de l'Avet, 2009

Fira de l'Avet, 2006

Fira de l'Avet, 2004