Manlleu es queda dos treballadors dels mitjans de comunicació municipals

El consistori liquida l’empresa pública i prepara un projecte de reformulació de Ràdio Manlleu i el web ElTer.net.

Redacció Osona.com
30 de novembre del 2011
Inauguració dels nous estudis de Ràdio Manlleu (12-XI-2004)
Inauguració dels nous estudis de Ràdio Manlleu (12-XI-2004)
Inauguració dels estudis de Ràdio Manlleu (12-XI-2004)

L’Ajuntament de Manlleu ha convocat aquest migdia una roda de premsa per explicar públicament quina és la situació dels mitjans de comunicació municipals. L’acte ha anat a càrrec dels pesos pesats del consistori: Pere Prat, alcalde; Àlex Garrido, regidor d’Educació i Cultura; i Josep M. Anglada, regidor de Promoció Econòmica i de Ciutat.

Els tres membres de l’equip de govern han desglossat fil per randa el que es va acordar en el Consell d'Administració de Manlleu Mitjans de Comunicació SL en la reunió del passat dijous, el contingut de la qual ja va avançar en gran part Osona.com i que, en un principi, s’hauria aprovat per unanimitat. L’acord més important va consistir en la dissolució de l'empresa, la liquidació de la plantilla, formada per sis persones (una d'elles estava a mitja jornada i ja ha acabat el contracte, que no se li ha renovat) i la reformulació de Ràdio Manlleu i el web ElTer.net en dos mitjans de caràcter exclusivament manlleuenc, recuperant les essències fundacionals del que van ser les emissores municipals i centrant-se en una programació cívica i cultural. La revista bianual en paper seguirà funcionant.

La novetat respecte al que ja es publicar divendres passat és que el consistori contractarà dues de les sis persones acomiadades  perquè liderin aquest projecte de remodelació dels mitjans públics de Manleu. No està decidit quins seran els treballadors que continuaran a la casa, ara ja com a personal directe del consistori. L’Ajuntament ha obert un període de reflexió que compta amb les propostes que facin els mateixos treballadors. “A partir d’aquí, decidirem com i amb qui ho fem”, ha dit el regidor d’Educació i Cultura.

Garrido ha volgut deixar clar que no es tractava d’un “tancament encobert”, com s’ha qualificat des del PSC de Manlleu. “Els mitjans continuaran i s’obriran a la ciutadania, sense entrar en competència directe amb altres mitjans comarcals privats”, ha explicat el regidor  a Osona.com. “Tindran un caràcter semiprofessiónal amb una implicació més directe de les entitats”, ha afegit.

El procés de dissolució de Manlleu Mitjans de Comunicació s'iniciarà en breu. L’Ajuntament no s’ha fixat un termini però es podria fer efectiu en un mes.

Manlleu Mitjans de Comunicació SL és una empresa pública 100%, propietat de l’Ajuntament de Manlleu. Engloba els tres mitjans de comunicació esmentats i té una plantilla fixa de sis treballadors. El Patronat, que és qui pren les decisions estratègiques, està format per representants de totes les formacions del consistori, a més del director del Museu Industrial del Ter, Carles Garcia.

El debat sobre la viabilitat dels mitjans de comunicació municipals de Manlleu fa molt temps que cueja, ja a la passada legislatura. Amb la crisi econòmica i la manca de finançament dels ajuntaments, ha tornat a revifar més fort que mai.  Ara, l’equip de govern té pressa i vol deixar enllestida aquesta qüestió abans de començar a preparar el pressupost per a l’any que ve, on els partits de l’oposició hi tindran molt a dir.

------------------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE MANLLEU

Dissolució de l’empresa Manlleu Mitjans de Comunicació, SL   


- L’empresa pública es dissoldrà i els mitjans de comunicació de Manlleu, Ràdio Manlleu, elter.net i la Revista el Ter, dependran directament de l’ajuntament.  

 
Dimecres, 30 de novembre, s’ha presentat en roda de premsa la proposta de redefinició de l’empresa pública Manlleu Mitjans de Comunicació, SL.

L’alcalde Pere Prat ha comentat que es procedirà a la dissolució de la S.L., en cap cas es tancaran els mitjans de comunicació, Ràdio Manlleu, elter.net i la revista el Ter. La gestió d’aquests mateixos tornarà a recaure en el propi ajuntament.

Àlex Garrido, regidor de Cultura, destaca la bona tasca feta pels professionals que estan gestionant Manlleu Mitjans de Comunicació actualment. Es reduirà plantilla, de 5 persones que treballen actualment a Manlleu Mitjans de Comunicació es passarà a dues. Aquestes dues persones no seran noves incorporacions, es cobriran els dues llocs de treball amb personal intern.

La proposta de l’equip de govern passa per retornar als orígens, apostar per la formació, la vinculació de les entitats i sobretot per ser uns mitjans de proximitat. Els mitjans de comunicació de Manlleu són un “patrimoni cultural dela ciutat”, comenta Àlex Garrido, i en cap cas es volen deixar perdre.

Es treballarà en aquesta línia i de moment no es té un calendari fixe, es seguiran els passos que calguin per dissoldre l’empresa.

 

Dades econòmiques que ahir es van demanar a l’alcalde Pere Prat en la roda de premsa.

MANLLEU MITJANS DE COMUNICACIÓ, SL

Pressupost any 2011                                             239.586,98

Aportació Ajuntament segons pressupost              130.500,00

Aportació real fins ara                                             158.000,00

Previsió fins a final d'any                                        + 17.500,00

Previsió aportació Ajuntament any 2011                 175.500,00
Arxivat a