Manlleu tanca l'empresa dels mitjans de comunicació municipals

La plantilla de Ràdio Manlleu i el web ElTer serà acomiadada. Els dos mitjans, remodelats en clau local i cultural.

Redacció Osona.com
25 de novembre del 2011
Inauguració dels nous estudis de Ràdio Manlleu (12-XI-2004)
Inauguració dels nous estudis de Ràdio Manlleu (12-XI-2004)
Inauguració dels estudis de Ràdio Manlleu (12-XI-2004)

El Consell d'Administració de Manlleu Mitjans de Comunicació SL va decidir ahir dijous al vespre, a proposta dels membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Manlleu (ERC i ICV-EUiA), un pla de xoc dràstic per reduir costos dels mitjans públics municipals.

El principal acord va consistir en la dissolució de l'empresa, la liquidació de la plantilla, formada per sis persones, i la reformulació de Ràdio Manlleu i el web ElTer.net en dos mitjans de caràcter exclusivament manlleuenc, recuperant les essències fundacionals del que van ser les emissores municipals i centrant-se en una programació cívica i cultural. La revista bianual en paper seguiria funcionant.

El procés de dissolució s'iniciarà en breu i serà efectiu en un termini d'uns tres mesos. Al mateix temps, el grup de treball municipal que ha estat reunint-se en els darrers temps per trobar una sortida al tema prepararà una proposta de nou model per a la ràdio i el web. Per ara, no hi ha consens en aquest model, però la majoria integrada per ERC i ICV-EUiA té el marge suficient per fer prevaler la seva concepció d'uns mitjans molt arrelats al municipi i que no siguin una competència dels mitjans de comunicació comarcals i, sobretot, que no representin una sagnia per a les arques municipals. Val a dir que el pressupost de l'empresa s'havia enfilat l'any passat fins prop dels 290.000 euros.

La reunió d'ahir a la nit va comptar amb presència de regidors de tots els grups integrats en el consell i, a més a més, es va convidar la Plataforma per Catalunya, atès que havia participat en el procés previ de debat dels darrers mesos. No hi va haver votacions, de manera que l'acord de liquidació s'hauria adoptat per unanimitat.

Tanmateix, segons informacions recollides per Osona.com, una hora després de la reunió, el PSC hauria fet arribar un missatge telefònic a l'alcalde Pere Prat (ERC) per anunciar que es desentenia del consens i s'oposaria a la liquidació. Minuts abans de la reunió, el portaveu del PSC, Josep Colomer, havia declarat a Osona.com que "el que es vol aprovar és un tancament encobert".

Manlleu Mitjans de Comunicació SL és una empresa pública 100%, propietat de l’Ajuntament de Manlleu. Engloba els dos mitjans de comunicació esmentats i la revista bianual El Ter, i té una plantilla fixa de sis treballadors. El Consell d'Administració, que és qui pren les decisions estratègiques, està format per representants de totes les formacions del consistori, a més del director del Museu Industrial del Ter, Carles Garcia.

El debat sobre la viabilitat dels mitjans de comunicació municipals de Manlleu fa molt temps que cueja, ja a la passada legislatura. Amb la crisi econòmica i la manca de finançament dels ajuntaments, ha tornat a revifar més fort que mai.  Ara, l’equip de govern té pressa i vol deixar enllestida aquesta qüestió abans de començar a preparar el pressupost per a l’any que ve, on els partits de l’oposició hi tindran molt a dir.

La mesura presa no acaba de fer el pes al PSC, que abans de la reunió es mostrava  molt crític. “Estem d’acord que s’han de reduir despeses, però amb matisos. El que proposa l’equip de govern és un tancament encobert. No compartim aquesta decisió”, assenyalava Colomer. Els socialistes són més partidaris d’aplicar un pla global d’austeritat, que tingui en compte tots els serveis de l’Ajuntament i que no contempli l’acomiadament massiu dels treballadors dels mitjans de comunicació.
Arxivat a