La monumental Missa en si menor de Bach arriba a Vic

Robert King, un dels millors directors del panorama musical, dirigirà el primer dels quatre grans concerts que acollirà el teatre Atlàntida.

Redacció Osona.com
23 de novembre del 2011
Robert King.
Robert King.
Robert King.

Aquest diumenge, 27 de novembre a les 6 h, a la Sala 1 Ramon Montanyà del Teatre Atlàntida i dins del cicle Grans Concerts 2011/2012 arriba a L’Atlàntida la monumental Missa en si menor, de Johann Sebastian Bach, amb Robert King com a director i interpretada per The King’s Consort i l’Orfeó Català. Es tracta d’una de les obres cabdals de la història de la música, dirigida per un dels millors directors del món i interpretada per un dels cors punters del panorama coral internacional i l’orquestra barroca per excel•lència. Un concert de luxe.

Tant per la seva immensa dimensió musical com pel seu significat espiritual i cultural, la interpretació de la monumental Missa en si menor constitueix sempre un autèntic esdeveniment.  La presència de Robert King, un dels directors més personals de la seva generació, augmenta l’interès d’aquesta audició. Tot i que el seu repertori arriba fins al segle XX, King és un especialista en música barroca. Fundat a la Universitat de Cambridge el 1980, The King’s Consort ha esdevingut el conjunt d’instruments d’època amb el qual el seu director ha actuat per tot Europa, Amèrica i l’Extrem Orient.

La participació en aquest concert de l’Orfeó Català, que fou l’introductor de Bach a Catalunya, i que es troba en un moment artístic de gran importància i creixement, té un simbolisme particular, ja que commemora el centenari de la primera audició de la Missa en si menor a l’Estat espanyol. Fou el 28 de novembre de 1911 quan l’Orfeó Català interpretà al Palau de la Música Catalana aquesta meravella musical.

Més informació i compra d’entrades

Arxivat a