Un regidor de PxC ingressa a la presó per ficar-se 53.000 euros a la butxaca

L'Audiència Provincial de Barcelona havia dictat una ordre de recerca, detenció i ingrés a la presó contra Josep Maria Paré.

Redacció Osona.com
17 de novembre del 2011
Josep Maria Paré.
Josep Maria Paré. | Adrià Costa
Josep Maria Paré i Subirana, regidor de PxC a l’Ajuntament de Vic, ha estat detingut aquesta nit a les 21:45 hores pels Mossos d’Esquadra, quan sortia del míting que el líder del partit, Josep Anglada, va donar a l'Auditori Unnim de Vic. L’Audiència Provincial de Barcelona secció setena Penal havia emès vers Paré una ordre de recerca, detenció i ’ingrés a la presó per un cas d’apropiació indeguda.

Avui a les 09:50 hores, Paré ha passat a disposició judicial al Jutjat de Vic. A mig matí, ha sortit de les dependències judicials i ha estat traslladat a la presó Model. En els propers dies, el podrien redistribuir a una altra presó, ja definitiva.

Els fets s’inicien en una sentència dictada el 2009 on es condemnava Paré a un any de presó i a indemnitzar amb 53.000 euros un company seu, de qui portava els comptes. El jutge donava per demostrat que el regidor de PxC havia desviat al menys aquesta quantitat de diners per a ús personal. El fet de no haver pagat la indemnització que s'establia ha provocat que, després de diversos avisos per part de l’Audiència de Barcelona perquè ho fes efectiu, es dictés l’auto (el passat 4 de novembre de 2011) de recerca i captura i ingrés a presó per complir la sentència.

Paré és màster aeronàutic. Va néixer el 1963 i és regidor de PxC al consistori vigatà des de la passada legislatura. A les passades eleccions anava el número 4 de la llista (PxC va obtenir 5 regidors).

Osona.com s’ha posat en contacte amb el líder de PxC, Josep Anglada, qui ha declarat desconèixer la detenció i s'ha mostrat molt sorprès. De manera oficial, el president de PxC no s'ha volgut pronunciar fins que conegui tots els detalls del cas. De totes maneres, quan es faci efectiu l'ingrés a presó, ha assegurat que el partit prendrà "les mesures oportunes". Anglada ha afirmat que Paré mai els havia comentat que tenia aquest litigi pendent. "El més lògic és que ens ho hagués explicat amb antel·lació i hagués posat el seu càrrec a disposició del partit", s'ha lamentat.

Ara, la formació s’haurà de plantejar la seva substitució a l’Ajuntament de Vic. El número 6 a la llista de les eleccions municipals era Joan Carles Fuentes, que també està pendent d’un judici per un delicte de promoció de la discriminació i l'odi, i també de difusió d'informacions injurioses.
Arxivat a