La Generalitat posposa la construcció de la variant de Calldetenes

A causa de la crisi econòmica. Les obres haurien d’haver començat a principis d’any.

Redacció Osona.com
15 de novembre del 2011
Mapa de la futura variant de Calldetenes.
Mapa de la futura variant de Calldetenes. | Generalitat de Catalunya
Mapa de la futura variant de Calldetenes. Mapa: Generalitat de Catalunya

La Generalitat no té diners per construir la variant de l’N-141d al seu pas de Calldetenes. Per aquest motiu, ha decidit posposar les obres, tot i que encara no s’ha fixat cap data. Així ho ha confirmat a Osona.com el mateix alcalde, Marc Verdaguer.

“Estem en negociacions amb el Departament de Territori i Sostenibilitat. Ja ens han dit que aquesta any, res de res. I l’any que ve, ja veurem”, ha apuntat Verdaguer. La Generalitat va adjudicar les obres el mes d’octubre de l’any passat. Estava previst que els treballs comencessin a principis del 2011, amb un termini d’execució de 12 mesos.  L’alcalde no descarta que l’empresa executora demani indemnitzacions al Departament per la demora.

La carretera N-141d discorre entre Vic, Calldetenes, Folgueroles i Vilanova de Sau. El trànsit d’aquesta via, molt reduït entre Vilanova de Sau i Folgueroles, és força intens entre l’Eix Transversal i Vic, d’uns 10.500 vehicles diaris. Molts d’aquests vehicles procedeixen de l’enllaç de l’Eix amb l’N-141d i travessen el nucli urbà de Calldetenes per a dirigir-se al centre de Vic.
 
Per tal d’evitar aquest trànsit de pas per l’interior del nucli urbà de Calldetenes, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat la construcció d’aquesta variant de l’N-141d al seu pas per Calldetenes.

Més informació de la variant de Calldetenes