Quatre grans concerts situen Vic al mapa musical català

Les propostes són de prestigi internacional. Comencen el 27 de novembre amb la Misa en si menor, dirigida per Robert King.

Redacció Osona.com
09 de novembre del 2011
Anna Maria Carbonell, Joan López i Lluís Vila d'Abadal, aquest matí a la presentació de la Temporada Internacional de Música de Vic.
Anna Maria Carbonell, Joan López i Lluís Vila d'Abadal, aquest matí a la presentació de la Temporada Internacional de Música de Vic. | Adrià Costa
Anna Maria Carbonell, Joan López i Lluís Vila d'Abadal, aquest matí a la presentació de la Temporada Internacional de Música de Vic. Foto: Adrià Costa

L’Atlàntida  de Vic ha presentat avui el programa de Grans Concerts 2011/2012, Temporada Internacional de Música de Vic, un cicle de quatre concerts amb intèrprets de prestigi internacional. Es tracta d’una proposta “arriscada”, tal com ha reconegut el regidor de Cultura, Joan Lopéz, que pretén trencar les inèrcies centralitzadores dels grans esdeveniments artístics, tot consolidant Vic i la comarca d’Osona com un punt de referència musical de primer nivell en el nostre país i també més enllà.

La Missa en si menor, de Johann Sebastian Bach, amb Robert King com a director i interpretat per The King’s Consort i l’Orfeó Català, és el primer dels quatre concerts. Tindrà lloc el proper 27 de novembre, a les 6 de la tarda. Una de les obres cabdals de la història de la música, dirigida per un dels millors directors del món i interpretada per un dels cors punters del panorama coral internacional i l’orquestra barroca per excel•lència. Un concert de luxe.

Tant per la seva immensa dimensió musical com pel seu significat espiritual i cultural, la interpretació de la monumental Missa en si menor constitueix sempre un autèntic esdeveniment.  La presència de Robert King, un dels directors més personals de la seva generació, augmenta l’interès d’aquesta audició. Tot i que el seu repertori arriba fins al segle XX, King és un especialista en música barroca. Fundat a la Universitat de Cambridge el 1980, The King’s Consort ha esdevingut el conjunt d’instruments d’època amb el qual el seu director ha actuat per tot Europa, Amèrica i l’Extrem Orient.

La participació en aquest concert de l’Orfeó Català, que fou l’introductor de Bach a Catalunya, i que es troba en un moment artístic de gran importància i creixement, té un simbolisme particular, ja que commemora el centenari de la primera audició de la Missa en si menor a l’Estat espanyol. Fou el 28 de novembre de 1911 quan l’Orfeó Català interpretà al Palau de la Música Catalana aquesta meravella musical.


La meitat de l’aforament venut

El director general de la Fundació l'Atlàntida, Lluís Vila d'Abadal, ha assenyalat que el cicle situarà la ciutat al circuit de concerts de primer ordre internacionals. El director ha afegit que els espectadors "han de ser conscients" que tindran a l'abast concerts "d'altíssim nivell" que també s'oferiran a ciutats com París, Nova York, Amsterdam o Viena. El cicle és una realitat gràcies a les aportacions de l'Ajuntament i la Fundació privada Puig-Porret.

De moment, s'han posat a la venda les entrades pel primer dels quatre concerts, Missa en Si menor de Johan Sebastian Bach, i ja s'han exhaurit el 60% dels tiquets. El concert se celebrarà el proper 27 de novembre a la Sala 1 Ramon Montanyà a uns preus que se situen entre els 64 i els 58 euros.

El 26 de febrer l'Atlàntida acollirà el concert de Quartet Casals i el 18 de març Alexei Volodin portarà el seu piano a la sala Joaquim Maideu del teatre. Per ambdós concerts les entrades tenen un cost de 30 euros.

La temporada dels quatre Grans Concerts 2011-2012 clourà amb l'espectacle “Passió segons Sant Mateu” de Johann Sebastian Bach, interpretat pel cor i orquestra del Collegium Vocale Gent, dirigit per Philippe Herreweghe. Les entrades per a l'espectacle es posen a la venda amb preus que van des dels 59 fins els 65 euros.

Més informació dels Grans Concerts i compra d’entrades

Arxivat a