Els organitzadors de cicles i festivals de cultura popular, preocupats pel finançament

Nova trobada de les comissions de la Catalunya Central, ara a Manresa.

Redacció Osona.com
09 de novembre del 2011
Trobada d'organitzadors de festivals folk a la Fira Mediterrània de Manresa.
Trobada d'organitzadors de festivals folk a la Fira Mediterrània de Manresa. | Joan Parera
Trobada d'organitzadors de festivals folk a la Fira Mediterrània de Manresa. Foto: Joan Parera

Aquest cap de setmana, en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa, va tenir lloc la segona trobada de comissions organitzadores de cicles i festivals de cultura popular de la Catalunya Central. La primera trobada va tenir lloc el passat 9 de juliol, a la festa major de Santa Eulàlia de Puig-oriol.

A la jornada hi van participar representants del BallaBisaura, Bergadà Folk, Solc, Rodafolk i Desfolcat de Calaf. El tema central de la trobada va ser el finançament. Aquests cicles i festivals, tots sense ànim de lucre, veuen perillar la seva continuïtat si es retallen les subvencions de l’Administració. Per aquest motiu, es va decidir demanar una reunió amb el director del Centre de la Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Lluís Puig, per tal de tractar el tema.

Els assistents a la trobada van explicar la tasca que havien porten a terme durant l’any. La trobada també va servir per continuar explorant noves vies possibles de col•laboració entre els certàmens, per tal de millorar-ne la qualitat i abaratir els costos, amb propostes com la contractació compartida de grups.