Xina aposta per l’enginyeria catalana de Colomer-Rifà

L’empresa osonenca desenvolupa el projecte d’ampliació i automatització de les fàbriques d’una de les pelleteries més grans del món.

Redacció Osona.com
09 de novembre del 2011
Una de les empreses del sector de la pell més gran del món, la xinesa Henan Prosper Skins & Leather Enterprise Co., Ltd., ha contractat els serveis de Colomer-Rifà per dissenyar i desenvolupar els projectes d’ampliació i automatització de les fàbriques que té a Mengzhou, a la província de Henan. Aquesta empresa es dedica des de 1994 a la fabricació de tot tipus de productes de pell per a diferents sectors i treballa per a algunes de les marques més reconegudes mundialment, com UGG, Prada, Adidas, Nike, Clarks o Ikea, entre d’altres.

El  know how de Colomer-Rifà és present en el sector de la construcció i la tecnologia d’instal•lacions tant en fàbriques d’elaboració de pells, com en el sector de les indústries càrnies o en el de l’autoservei alimentari. La seva experiència és conseqüència de molts anys treballant amb diverses empreses  d’aquests sectors. Una d’aquestes empreses, Colomer Munmany, que durant molts anys ha estat un referent en el món de la pell, i amb la qual Colomer-Rifà ha desenvolupat diversos projectes, l’any 2008, va iniciar negociacions per crear una joint-venture amb la companya xinesa Henan Prosper. La bona valoració que Henan Prosper va fer dels projectes executats va ser decisiva  per tirar endavant la societat.

De la mà d’aquesta joint-venture, Colomer-Rifà inicia els treballs a la Xina. Aquesta experiència va significar l’entrada de Colomer-Rifà al mercat internacional. “El treball fet per Colomer-Rifà durant aquests anys a la Xina han permès que Henan Prosper valorés positivament la professionalitat, la capacitat de creació i l’adaptació en el desenvolupament i control dels projectes”, expliquen des de l’empresa.

Durant aquests temps, Colomer-Rifà ha participat en el disseny i s’ha encarregat del control de l’execució d’una fàbrica de “ribera” –on es fa el tractament previ de la pell-, de dues fàbriques d’acabats -una de pell per a calçat i l’altra de pell per a confecció- i d’un magatzem de pells en brut. Actualment, estan treballant en la construcció d’un magatzem de productes químics i un de logístic, ambdós preparats perquè en un futur es puguin robotitzar. Una obra que està previst que finalitzi el 2012, que significarà una ampliació total de més de 100.000 m2 i, per tant, consolidarà aquesta empresa com una de les més importants del món.
 

Treball a distància i a ‘peu d’obra’

“Tot i que no és fàcil desenvolupar un projecte a milers de quilòmetres, no ha estat un inconvenient per a l’empresa osonenca, que ha combinat perfectament el treball a distància amb el seguiment a peu d’obra”, apunten des de l’empresa.

Després d’un intens treball conjunt amb el client, s’arriba a definir el projecte inicial. A continuació, a les oficines de Torelló es desenvolupa el projecte definitiu. Finalment, els tècnics de Colomer-Rifà desplaçats a Xina són els encarregats de fer el seguiment del projecte a peu d’obra per assegurar-ne el correcte desenvolupament i cuidar el tracte personal amb el client, dos dels punts clau de la filosofia de l’estudi català i de l’èxit de la col•laboració.


L’exportació, una aposta per a la consolidació

Després d’aquesta reeixida experiència i conscients de la situació actual a Catalunya i a l’Estat espanyol, on el sector de la construcció i l’activitat industrial han patit una important davallada en els darrers anys, Colomer-Rifà ha fet una clara aposta per la internacionalització. Tot i que tradicionalment està més associada a les empreses d’àmbit nacional, l’empresa osonenca ha cregut en l’exportació de coneixement i és per aquest motiu que s’ha llançat al mercat internacional. Cal tenir en compte que, en aquests moments, els projectes desenvolupats a l’exterior ja representen un 20% de la facturació del despatx osonenc.

Colomer-Rifà va néixer l’any 1981 com a empresa especialitzada en els serveis d’enginyeria i arquitectura, tant per a particulars com per a empreses. Gairebé des dels inicis, quatre socis estan al capdavant d’aquesta iniciativa, que va començar a desenvolupar projectes en el sector industrial i de l’habitatge i que s’han anat especialitzant sobretot en la gestió d’obra, un aspecte d’alt valor afegit per al client. Durant aquestes tres dècades han apostat per un creixement sostingut que els ha permès que en aquests moments puguin afrontar aquests reptes de futur.
Arxivat a