Els principals problemes de les pimes són la manca de finançament i la morositat

La situació per a les petites i mitjanes empreses de la Catalunya Central no canviarà a curt termini.

ACN
09 de novembre del 2011
576_1316008545_Adri_Costa_MG_5570_Mercat_Municipal_Manlleu_2011
576_1316008545_Adri_Costa_MG_5570_Mercat_Municipal_Manlleu_2011 | Adrià Costa
El President del PIMEC, Josep González, i el president de PIMEC a la Catalunya Central, Esteve Pintó. Foto: Estefania Escolà

El president de PIMEC, Josep González, ha assegurat que els principals problemes de les petites i mitjanes empreses de la Catalunya Central són la manca de finançament i la morositat. Així ho ha constatat en una reunió que ha mantingut aquest dimarts amb 16 empresaris de diferents sectors del Bages. Davant d'aquesta realitat, González s'ha mostrat poc optimista i ha explicat que la situació no canviarà a curt termini degut a la situació actual de la banca. El president de PIMEC ha demanat al proper govern de l'Estat que actuï per solucionar aquesta situació i ha recordat que sense finançament "és molt difícil que una empresa generi activitat".

A la reunió també hi ha assistit el president de PIMEC a la Catalunya Central, Esteve Pintó. L'objectiu de la trobada era"conèixer de primera mà quina és la situació de les empreses del territori per poder actuar amb conseqüència", segons ha explicat Pintó. Aquesta ha estat la primera reunió d'una sèrie de trobades que PIMEC preveu realitzar amb els diferents sectors.

Pintó ha explicat que PIMEC ha creat comissions de seguiment dels sectors empresarials per analitzar-ne la situació, escoltar els empresaris i actuar. En aquest sentit, ha destacat la comissió del sector forestal per la importància que té a les comarques centrals i la comissió de polígons, que pretén solucionar alguns dels problemes amb què es troben els empresaris.


Empresari optimista i amb ganes de treballar

González ha destacat que la trobada ha servit per posar sobre la taula alguns dels principals problemes amb què es troben els empresaris i n'ha destacat la morositat i la manca de finançament. En aquest sentit, González ha fet una crida al nou govern de l'Estat perquè treballi per solucionar aquestes qüestions. "Sense finançament és molt difícil que una empresa pugui generar activitat i la banca i el govern necessiten creixement empresarial per poder sortir de la crisi", ha apuntat.

González també ha assenyalat l'accés de burocràcia i l'absentisme com a principals queixes dels empresaris. "Amb la crisi i l'atur que tenim, una llicència de treball s'hauria de donar de manera immediata i no és així", ha assegurat. Respecte a l'absentisme, González ha dit que és la "lacra" de la societat actual.
 

Una parada de peix del mercat de Manlleu. Foto: Adrià Costa