El Correllengua arriba al Bisaura

Aquest divendres, xerrada sobre una bandera apareguda a Salamanca.

Redacció Osona.com
02 de novembre del 2011
El Correllengua al Bisaura ja ha començat. Aquest diumenge, dia 30 d’octubre, la quitxalla de Montesquiu ha sortit al carrer per jugar a jocs de cucanya, després d’un bon esmorzar, a la plaça major. La festa ha acabat amb una passejada per tota la vila amb els Gegants de Montesquiu i els de Sant Vicenç de Torelló, que també van portar els seus grallers per fer més xerinola.

Aquest divendres, dia 4 de novembre, serà el torn a Sant Quirze amb una xerrada sobre la bandera apareguda a Salamanca d’una organització d’ajuda als presos republicans i comunistes d’aleshores, anomenada Socors Roig Internacionalista, i que tenia seu al poble. Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Quirze, en assabentar-se’n, ja ha començat a fer els passos perquè sigui retornada al poble a través de la Comissió de la Dignitat que és qui ha fet pública la troballa.

La xerrada es portarà a terme a la sala d’actes d’Unnim, a les 9 del vespre, i comptarà amb la participació de Pep Cruanyes, advocat i membre de la Comissió de la Dignitat, i Víctor Bordas, historiador del Bisaura. L’acte està organitzada per l’associació independentista del Bisaura l’Eixida.