Igualada i Vic exploren vies de col•laboració en la salut

La UVic podria oferir a la capital de l'Anoia estudis superiors relacionats amb el Centre de Simulació Mèdica.

per Redacció Osona.com , 26 d'octubre de 2011 a les 12:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'octubre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Marc Castells signa al llibre d'honor de l'Ajuntament de Vic, en presència de Josep M. Vila d'Abadal. Foto: Ajuntament de Vic

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, i el d'Igualada, Marc Castells, s'han reunit aquest dimarts a la capital d'Osona per iniciar possibles punts de connexió en matèria universitària i d'innovació. Segons ha detallat Castells, aquestes col•laboracions anirien relacionades amb el projecte del Centre d'Innovació per a la simulació en l'Àmbit de la Salut que està desenvolupant Igualada i que ha d'estar enllestit l'any 2013.


Una de les col•laboracions podria ser la recuperació del estudis d'infermeria a la capital de l'Anoia i vincular-los amb la Universitat de Vic (UVic). La recuperació d'aquests estudis és una vella aspiració d'Igualada i l'anterior govern municipal ja va fer alguns passos per poder-ho tirar endavant. Tanmateix, Castells ha volgut deixar clar que en aquests moments estant fent "reunions exploratòries" i que tot just "comencen a caminar".

El Centre d'Innovació per a la simulació en l'Àmbit de la Salut serà un espai similar a un hospital real on estudiants i professionals podran fer pràctiques relacionades amb l'àmbit de la salut en escenaris que recreen fins a l'últim detall tots els elements que transcorren durant una activitat quirúrgica. L'edifici on s'ubicarà aquest centre serà l'antic Hospital d'Igualada i l'adaptació dels espais ha d'estar enllestida el 2013.


Segons ha explicat Castells, les vies de col•laboració que estan estudiant amb la UVic se centren en aquest futur centre de simulació. L'alcalde d'Igualada ha manifestat que veuen "possibilitats d'encaminar algun tipus d'estudi vinculat a la UVic que ens pugui ajudar a enfortir encara més aquest projecte que volem desenvolupar".

A més, Castells ha expressat que malgrat es troben en una fase "exploratòria" està "convençut" que les col•laboracions "acabaran sent exitoses". Per la seva banda, Vila d'Abadal ha manifestat que Vic està "molt interessat" en formar part d'un projecte com és el Centre de Simulació, ja que és "molt ambiciós".

Una d'aquestes col•laboracions podria ser la recuperació del estudis d'infermeria a la capital de l'Anoia i vincular-los amb la UVic.

------------------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE VIC
Igualada i Vic busquen punts de connexió per  desenvolupar projectes conjuntament


Aquest dimarts al matí,  l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha visitat la ciutat de Vic on ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde de la ciutat, Josep M. Vila d’Abadal. Els dos alcaldes han mantingut dues reunions, una primera a la Casa de la Ciutat per tractar temes puntuals que afecten als dos municipis i una segona a la UVic per iniciar possibles punts de connexió en matèria universitària i d’innovació.

La comitiva d’Igualada estava formada, a part de l’alcalde per la regidora Anna Bacardit, d’Educació i Universitat i pel regidor de Governació, Jordi Batalla. Per part de Vic hi ha estat presents els regidors Josep Rafús, d’Urbanisme, Habitatge, Món Rural i Medi Ambient, Joan López, de Cultura i Ciutadania i Joan Ballana, de Convivència i Seguretat.

A la UVic han estat rebuts pel vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Pere Quer, i pel director general de la FUB, Joan Torró. Després de visitar les instal•lacions han mantingut una breu reunió on els representants de la capital de l’Anoia han pogut conèixer els detalls de la institució universitària. En la roda de premsa posterior, l’alcalde de Vic, ha posat de relleu que ‘s’estan buscant sinèrgies’ entre les dues ciutats i una bona ambaixadora de Vic és, sense cap mena de dubte, ‘la nostra universitat’.

Marc Castells, per la seva part, ha explicat que s’estan buscant vies de col•laboració de futur’ i que és molt important que ‘les ciutats mitjanes de la Catalunya Interior busquem punts de connexió’. L’alcalde d’Igualada ha avançat que s’ha acordat una reunió, en breu, amb els responsables de la UVic a Igualada on es podria donar forma a col•laboracions en projectes de l’àmbit universitari i de la innovació que s’estan gestant en aquesta ciutat en l’àmbit de la salut.

Finalment el vicerector Pere Quer ha subratllat que ‘l’expansió del coneixement és un dels motors del territori’.

 

Participació